Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen nehéz jelenleg elhelyez...

Milyen nehéz jelenleg elhelyezkedni informatikusként?

Figyelt kérdés
És a helyzet mennyire változhat? Túl sok informatikus van már és nincs már elég munka, vagy csak a gazdasági helyzet nagyon rossz most? Gondolkozok az ELTE programtervező informatikuson, de félek, hogy nem fogok vele érni olyan sokat, mint amennyire sokan beharangozzák.

tegnapelőtt 23:55
 1/3 anonim ***** válasza:
28%
Az elmúlt években lehetetlenné vált a helyzet. Ebben a szakmában már csak a leépítés van. Aki tehette már rég kitanult valami mást és lelécelt.
tegnap 01:51
 2/3 anonim ***** válasza:
68%

Nem lehet tudni mi lesz, mire végzel. Valószínűleg vége annak, hogy bárkit felvesznek, de mist kifejezetten rossz.

Persze IT-n belül is sokminden létezik.

Én 2021-ben kerültem kutatócsapatba még elsős alapszakos hallgatóként, amiből sokat tanultam.

2022 végén kerestem gyakornoki helyet vagy részmunkaidőt utolsó félévre (2023) és viszonylag könnyen találtam is, bár sajnos csak gyakornokit, nem részmunkaidős Juniort.

egy évvel később 2023 végén kerestem 2024-től újra, akkor is gyorsan lett viszonylag.

Mostanában is szoktam megkereséseket kapni amik relevánsak (havonta nagyjából), pedig nincs kirakva, hogy keresek, még rejtve sem.

Tehát egyáltalán nem lehetetlen találni munkát. De nehezebb, mint pár évvel ezelőtt.

(Nekem elég specifikus a tudásom, nem is infós szakot csináltam, nem fejlesztő vagyok alapvetően)

tegnap 10:06
 3/3 anonim ***** válasza:
73%

Válság/recesszió van a cégek most inkább leépítenek mint fejlesztenek. Jelenleg nagyon nehéz elhelyezkedni mert 2 féle típusú juniorból lehet Dunát rekeszteni:

1. Valami pár hónapos bootcamp,technikum vagy otthoni "önképzés" (értsd megnéz kb 3 youtube videót) gondolja azt, hogy junior.

2. Elvégzi az egyetemet de úgy, hogy végzéskor a papíron kívül semmi értékelhetőt nem tud felmutatni mint pl: értelmezhető mennyiségű IT diákmunka/gyakornoki tapasztalatot vagy referencia munkát.

Szóval szerintem nem feltétlenül a legelitebb egyetemre kell menni hanem arra amiből a legtöbbet tudod kihozni mert ha az ember nem csak lógatta a lábát egyetem alatt akkor nem lesz problémája végzés után.

Csak mellékesen jegyzem meg, hogy én tavaly nyáron végeztem mint Üzemmérnök-informatikus Bprof szakon és sikerült elhelyezkednem mert a papír mellé volt 10 hónapnyi gyakornokságom. Ez a 10 hónap bőven ellensúlyozta azt, hogy csak egy "csökkentett" szakot végeztem el.

tegnap 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!