Mennyire rövidül le a jogász képzés, igazságügyi igazgatási alapképzés után?
Figyelt kérdés
2 évet olvastam itt, hogy annyival rövidül a jogász képzés... Nem tudom ez mennyire igaz... Valaki alátudja ezt támasztani, hogy tényleg így van-e?nov. 1. 23:00
1/29 anonim válasza:
Menj fel az adott egyetem honlapjára és nézd meg. Mindenhol máshogy van. A 2 év elég sok, általában csak 1 szokott lenni, de mint mondtam egyetemfüggő.
2/29 anonim válasza:
Semmivel sajnos. Nálunk legalábbis ezt mondta a tanár, hogy nem rövidül(én is jogra járok, és maradni akarok osztatlanon).
3/29 anonim válasza:
#2 de rövidül, ez nem igaz, a tanárod rosszul tudta.
4/29 anonim válasza:
1 évvel csak. Érdemesebb inkább osztatlanra menni, önköltségesen nem is annyira sok a ponthatár és diákhitellel tudod fizetni. Semmi értelme 4 év iginek, utána 4 év osztatlannak. Legyen akkor csak 5 év osztatlan.
5/29 anonim válasza:
#4 nem ez volt a kérdés, és különben pedig van értelme
6/29 anonim válasza:
5 de, ez volt a kérdés, leírtam, hogy 1 évet rövidül 🤡 amúgy meg rengeteg értelme van 8 évet jogot tanulni úgy, hogy 5 év alatt is meg lehet szerezni a jogász diplomát, ami sokkal többet ér, mint az igazgatási
7/29 anonim válasza:
A tanárom alkotmányjogász, szintén Győrben végzett egyetemen(ahol most is tanít), és azt mondta nem rövidül le.
A dékánhelyettesünk elvégezte a foszkot, majd az osztatlant, és ő is mondta, hogy semmivel nem rövidül le nálunk az osztatlan képzés.
Amúgy itt hány jogász válaszoló van, hogy mindenki okosabb, mint nálunk a dékánhelyettesünk?
8/29 anonim válasza:
#7 az egy adott egyetem, ott lehet hogy így van, de a többin pedig lehet máshogy. Látom nem megy a szövegértés.
9/29 anonim válasza:
Hiába kapsz felmentést néhány tárgyból(ha egyáltalán kapsz), nem lesz ettől rövidebb. Az ELTE-n olyan nem kapott felmentést pl alkotmányjogból, aki nappalis jogról levelező igigre jött át...
10/29 anonim válasza:
7 annyira okos a dékánhelyettesetek, hogy Debrecenben kiröhögi az ottani dékánhelyettes. Az megvan, hogy több egyetemen van osztatlan jogász szak és mindegyiken mások a tárgyak és a tárgytematikák? Simán lehet, hogy máshol leadnak olyan tárgyakan igazgatásin, amit be lehet számíttatni osztatlanon és ez 1 teljes évvel lerövidíti. A győri egyetem tárgytematikái pedig ezt lehet nem teszik lehetővé. Nem ide kell jönni okoskodni, hanem tájékozódni más egyetemek felől is. Ja tudom, az már téged nem érdekel, mert nem odajársz, de annyira meg mégis érdekel, hogy ideböfögted ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!