Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen jövője van a gépészmérn...

Milyen jövője van a gépészmérnöknek?

Figyelt kérdés

egyáltalán van?

Nehéz szak és a mérnöki szakmák közül a villamos meg az IT viszi a legnagyobb pénzeket haza.

Megéri-e egyáltalán ezen a szakon tanulni?

okt. 30. 10:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Munka lesz vele, a pénz egyre fosabb. Sajnos lassan már egy-két szakmával többet lehet keresni mint mérnökként, ami az ország szégyene.
okt. 31. 09:51
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

#1 1-2 szakával? Kapásból vagy 5-6ot tudok mondani. Bármilyen építőipari szakma, hegesztő, szakács, sofőr.

Munka sem feltétlen lesz, mivel nagyon sokan végeznek gépsézként (meg más mérnökként is).Kerülném az összes mérnök szakott, talán egyedül a villamos ami még értéket képvisel.

Én inkább tanulnék (és tanultam is egyetem után) egy normálsi szakmát. Én klímás vagyok, volt egyetemi szaktársam meg pl. kertész lett. Mindketten messze többet keresünk, mint a mérnökök 90-95 százaléka.

Nem tudnám elviselni, hogy 5,5 év egyetemi lét után, kiváló BSc,MSc diplomával ne keressek annyit, mint egy hegesztő vagy egy ács. Siralmas a bér.

okt. 31. 12:27
 3/13 anonim ***** válasza:

Egyre kevesebb echte gépész állás van,ami meg van,kb technikus szintűek.Az országban egyre kevesebb az igazi MÉRNÖKI tevékenység,csak a gyárakba kellenek a sztenderd dolgozók ( quality, gyártástámogatás és hasonló munkakörök). Mivel nagyon sokan végeznek, sok mérnök örül ha egyáltalán van hely ahova be tud menni reggel dolgozni. A fizetés már másodlagos lett,sajnos. Csinálj egy jó szakmát ( építőiparhoz köthetőket ajánlom ), 100-szor kevesebb szenvedéssel jár az elvégzése,mint egy mérnökié,sokkal hamarabb munkába tudsz állni vele és tapasztalatot szerezni. A fizetés meg már átfordult régen, lassan ott tartunk, hogy 4-5 év tapasztalattal keres annyi egy mérnök mint egy kőműves-burkoló tanonc. Vállalkozni is 1000-szer egyszerűbb vele stbstb. Konkrétan érvem nincs arra,hogy miért kezdj el egy mérnöki szakot. Meg itt van most ez a munkáshitel is,ezzel is egyértelműen az lenne a célja a kormánynak hogy ne menjen egyetemre 10-ből 9 ember.

Ebben igazat is adok nekik mondjuk..

okt. 31. 13:51
 4/13 anonim ***** válasza:
Melyik egyetemen végeztezek milyen szakirányon? Ja és az ország melyik részén nem találtatok vele munkát?
okt. 31. 14:32
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

#3 Tűpontos.

#4 Nem a találás a legnagyobb baj. Az még csakcsak. Hanem a fizetés. Ahogy a 3-as leírta egy kezdő, alkalmatt építőipari munkás annyit keres, mint egy szenior mérnök, gazdász, rengeteg jogász.

okt. 31. 15:59
 6/13 anonim ***** válasza:
Épìtőmérnökit végeztem. A gepesz ennél még mindig sokkal jobb. Pedig ebben a szakmában nagy a felelősség.
nov. 1. 08:43
 7/13 anonim ***** válasza:
Én az vagyok és sok esélyt nem látok, sőt egy ponton el is fog ez tűnni. Automatizáló mérnökökre lesz szükség, villamos szakemberekre. Tisztán gépészeti mechanikus eszközökre csak 1-2 hely fog alapozni a világban. Én is a szakma peremfelületén dolgozom, tervezőként szívatnak kevés pénzért, egyéb állásokhoz meg sokat kel lbevállalni, utazni, stb. Nem éri meg, míg egy it-s, közgazdász stb. kényelmesebben keres többet.
nov. 1. 10:47
 8/13 anonim ***** válasza:
Fel ország egy gyártó műhely persze erős túlzással. Rengeteg gyár és ipari üzem van itthon. Persze az automatizálás, digitalizáció fontosabb lehet a jövőben de azért azokat a motorokat, mozgó alkatrészeket valahol le kell ám gyártani. Fizikai alkatrészek nélkül nincs mit automatizalni
nov. 1. 16:56
 9/13 anonim ***** válasza:
Még egy elektromos autó is tele van mechanikus alkatrészekkel, abban is van hajtómű, fék, futómű, tengelyek.
nov. 1. 17:00
 10/13 anonim ***** válasza:
70%
A gyártást jó esetben technikusok felügyelik, a mérnök tervez-jó esetben. Tervezési részleg meg a legtöbb multinak kint van külföldön. Itt max összeszerelés van, ami technikusi szintű munka-sajnos. Ezért van az, hogy technikusi munkát talál a legtöbb mérnök fos bérért.
nov. 1. 17:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!