Milyen jövője van a gépészmérnöknek?
egyáltalán van?
Nehéz szak és a mérnöki szakmák közül a villamos meg az IT viszi a legnagyobb pénzeket haza.
Megéri-e egyáltalán ezen a szakon tanulni?
#1 1-2 szakával? Kapásból vagy 5-6ot tudok mondani. Bármilyen építőipari szakma, hegesztő, szakács, sofőr.
Munka sem feltétlen lesz, mivel nagyon sokan végeznek gépsézként (meg más mérnökként is).Kerülném az összes mérnök szakott, talán egyedül a villamos ami még értéket képvisel.
Én inkább tanulnék (és tanultam is egyetem után) egy normálsi szakmát. Én klímás vagyok, volt egyetemi szaktársam meg pl. kertész lett. Mindketten messze többet keresünk, mint a mérnökök 90-95 százaléka.
Nem tudnám elviselni, hogy 5,5 év egyetemi lét után, kiváló BSc,MSc diplomával ne keressek annyit, mint egy hegesztő vagy egy ács. Siralmas a bér.
Egyre kevesebb echte gépész állás van,ami meg van,kb technikus szintűek.Az országban egyre kevesebb az igazi MÉRNÖKI tevékenység,csak a gyárakba kellenek a sztenderd dolgozók ( quality, gyártástámogatás és hasonló munkakörök). Mivel nagyon sokan végeznek, sok mérnök örül ha egyáltalán van hely ahova be tud menni reggel dolgozni. A fizetés már másodlagos lett,sajnos. Csinálj egy jó szakmát ( építőiparhoz köthetőket ajánlom ), 100-szor kevesebb szenvedéssel jár az elvégzése,mint egy mérnökié,sokkal hamarabb munkába tudsz állni vele és tapasztalatot szerezni. A fizetés meg már átfordult régen, lassan ott tartunk, hogy 4-5 év tapasztalattal keres annyi egy mérnök mint egy kőműves-burkoló tanonc. Vállalkozni is 1000-szer egyszerűbb vele stbstb. Konkrétan érvem nincs arra,hogy miért kezdj el egy mérnöki szakot. Meg itt van most ez a munkáshitel is,ezzel is egyértelműen az lenne a célja a kormánynak hogy ne menjen egyetemre 10-ből 9 ember.
Ebben igazat is adok nekik mondjuk..
#3 Tűpontos.
#4 Nem a találás a legnagyobb baj. Az még csakcsak. Hanem a fizetés. Ahogy a 3-as leírta egy kezdő, alkalmatt építőipari munkás annyit keres, mint egy szenior mérnök, gazdász, rengeteg jogász.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!