ELTE BTK-n mikor vannak irodalomról, nyelvészetről (akár magyar, akár angol nyelvről szóló) előadások?

Figyelt kérdés

Középiskolás vagyok, de nagyon érdekel az ilyesmi téma, és nagyon szeretnék bejárni egy-két olyan előadásra, ahol biztos nem zavarok senkit, nem veszem el a helyet senkitől. Olyan előadások lennének a legjobbak, amik nagyelőadóban vannak, így észrevétlenül, csendben jegyzetelhetnék.

Köszönöm előre is, ha valaki ír :3

okt. 5. 13:00
 1/7 anonim ***** válasza:
26%

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán (BTK) több előadás is foglalkozik magyar és angol nyelvvel, irodalommal és nyelvészettel. Ahhoz, hogy pontosan megtudd, mikor vannak az ilyen előadások, javaslom, hogy keresd fel az ELTE BTK hivatalos honlapját, ahol a tantárgyak órarendjét elérheted. Ezeket általában félév elején teszik közzé.Javaslom, hogy nézd meg a nagyobb kurzusokat (pl. elsőéveseknek szóló bevezető kurzusok), mivel ezeket általában nagyobb termekben tartják. Az ELTE BTK előadásai nyitottak, és ha csendben, tiszteletteljesen jegyzetelsz, valószínűleg senki nem fog megakadályozni abban, hogy részt vegyél.

Az ELTE BTK épülete a Múzeum körúton van, és a Főépület (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.) a nagyelőadók helyszíne.

okt. 5. 16:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!😊
okt. 5. 22:30
 3/7 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy átnyálaztam az ELTE BTK oldalát, és konkrét órarendet, hogy mi mikor lesz, nem nagyon találtam😅
okt. 5. 22:43
 4/7 Szonja66 válasza:
73%
Hívd fel a titkárságot és kérdezd meg tőlük.
okt. 6. 12:53
 5/7 anonim ***** válasza:
59%
[link] itt a kurzuskínálat, ha rászűrsz a BTK-ra, esetleg a magyar/angol intézetekre, biztos találsz olyat, ami érdekel. Ha ELTE-s vagy, a Neptunban is megtalálod ezeket, de gondolom, pont ezért kérdezed, mert nem tudod megnézni. Nekem van egyébként olyan órám, ami érdekelhet téged (bár nem járunk be sokan...), úgyhogy írj nyugodtan! :)
okt. 10. 22:45
 6/7 anonim ***** válasza:
42%

Szi! Kerestem neked pár órát a Neptunban. Ezek mind nagyelőadások és Múzeum körúton vannak.

Bevezetés a nyelvtudományba K:14:00-15:30 Gólyavár I. emelet 100. Mária Terézia terem (angol nyelvű)

Kortárs angol nyelvű irodalom SZE:14:00-15:30 D.ép I.em 126. Eötvös terem (angol nyelvű)

Fejezetek a brit irodalom- és kultúrtörténetből SZE:10:00-11:30 Rákóczi út 5 IV.em 423. (angol nyelvű)

Amerikai irodalom 1 H:13:00-14:30 D.ép I.em 126. Eötvös terem (angol nyelvű)

Az angol irodalom a restaurációtól 1890-ig SZE:09:00-09:45 (D.ép I.em 126. Eötvös terem (angol nyelvű)

Világirodalom 2. (18-19. század) CS:12:00-13:30 (A ép. földszint 47. Gombocz Zoltán terem (magyar nyelvű)

Világirodalom 4. (20-21. század) CS:10:00-11:30 (A ép. földszint 47. Gombocz Zoltán terem (magyar nyelvű)

Világirodalom 2. (középkor–barokk) H:12:00-13:30 (A ép. földszint 47. Gombocz Zoltán terem (magyar nyelvű)

Világirodalom 1. (Ókori irodalom) két időpont is van SZE:14:00-15:30 (A ép. földszint 47. Gombocz Zoltán terem vagy H:16:00-17:30 (A ép. földszint 47. Gombocz Zoltán terem (magyar nyelvű

Bevezetés az irodalomtudományba CS:10:30-12:00 (F.ép földszint 1. Kerényi Károly terem (magyar nyelvű)

okt. 11. 20:21
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!!☺️
okt. 19. 16:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!