Van itt olyan aki tanult vendéghallgatói jogviszonyban egy másik egyetemen?

Figyelt kérdés

Át szeretnék hallgatni egy másik egyetemre, viszont a TO nem igazán tudott segíteni hogy ennek mi a menete. Különböző képzési területek is lehetséges e vagy csak azonos területen?

Hogy kell ezt kezdeményezni?

okt. 3. 09:18
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Kérni kell az adott egyetemen és a saját egyetemednek pedig jelezni kell, hogy adott tárgyat te nem ott veszel fel. Csak saját szakodon levő tárgyat hallgathatsz át és több helyen kikötés, hogy ne legyen a tárgy szigorlati. Nálunk volt ilyen kérelem, de az adott tanár nem engedte máshol elvenni a tárgyát.
okt. 3. 10:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én az #1 válaszával szemben úgy tudom, hogy vendéghallgatói jogviszonyban bármilyen tárgyat hallgathatsz, amelyet a fogadó egyetem engedélyez. Ha nem az a célod, hogy a fogadó egyetemen szerzett krediteket a saját egyetemeden elfogattasd, teljesen szabad a vásár. A saját egyetemed nem szólhat bele, hogy mit hallgatsz át. Csupán a hallgatói jogviszonyod igazolását kell kikérned az egyetemtől, s ezt mellékelve beadhatsz egy kérvényt a hallgatni kívánt tárgyak megjelölésével a fogadó egyetemre. Természetesen kreditenkénti díjat kell fizetned.
okt. 3. 17:52
 3/7 anonim ***** válasza:
2. lehet, hogy hallgathat, de az egyeteme tanára nem fogadja el esetleg. Szigorlati tárgy meg nem is lehet. El kell olvasni a szabályzatot, mert egy dolog, hogy bármit hallgathat át, és egy dolog,hogy mit fogad el az egyeteme.
okt. 4. 10:49
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem azért szeretnék áthallgatni hogy ugyan azt a tárgyat máshol végezzem el ami a szakomnak van, hanem csak érdekel 1-2 tárgy ami az én egyetememen nincs. Nem célom elismertetni.
okt. 4. 14:25
 5/7 anonim ***** válasza:
40%
Akkor meg minek kell a vendéghallgatói státusz. Az előadások nyilvánosak.
okt. 4. 19:28
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem mindenhol nyilvánosak, elsősorban gyakorlati tárgyat szeretnék hallgatni
okt. 5. 12:44
 7/7 anonim ***** válasza:
6. Akkor viszont kell ilyen jogviszony.
okt. 5. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!