Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Átlehet e jelentkezni másik...

Átlehet e jelentkezni másik egyetemre ha már elkezdődött a félév?

Figyelt kérdés
Most kezdtem Jogi szakot (nagyrészt szülői nyomásra) de úgy érzem ez nem áll annyira közel hozzám mint ahogy reméltem. Szívem szerint én reál/matekosabb vagyok(érettségim is jobb lett abból mint töriből), és a corvinus Gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés szakja keltette föl érdeklődésemet ebből az okból. Felvi pontokban elérném az államit abból, viszont ugye az csak jövőre menne, ezért akarnám tudni hogy megvalósítható ez még ebben a hónapban, vagy már túl késő-e?

szept. 19. 15:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak azonos képzési területek között lehet átjelentkezni, de akkor sem biztos, hogy engedélyezik. Az említett szakok teljesen más képzési területeken vannak, így ez itt nem opció. Újra kell felvételizni ilyen esetben.
szept. 19. 16:40
 2/10 A kérdező kommentje:
Értem, és akkor is érvényes ha saját egyetemem GTK-jara jelentkezek gondolom?
szept. 19. 17:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az is más képzési terület. Az egyik jogi, a másik gazdasági képzés, nem lehet átjelentkezni.
szept. 19. 17:57
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül újrafelvételizni tudsz. Corvinusra amúgy sem vennének át máshonnan ösztöndíjasra. Gpme-re meg sehonnan nem vennének át.
szept. 19. 20:16
 5/10 A kérdező kommentje:
Értem, és akkor keresztfélévre sem lehetne?
szept. 20. 22:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha megnézted volna a Felvit, látnád, hogy a Corvinuson nincs keresztféléves felvételi.
szept. 21. 08:14
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Csináld meg ezt a félévet és passziváltasd a tavaszit majd jelentkezz újra. Amúgy arra a Corvinusos szakra kötelező az emelt matek. Gondolom jogra nem azzal mentél, úgyhogy abból is kell csinálni érettségit. Ha az megvan, utána jelentkezhetsz csak.
szept. 21. 19:09
 8/10 A kérdező kommentje:
Van emelt matekom, de tervezem újraírni tavasszal mert atm csak 10 ponttal lennék államin és gondolom ha kicsi a szak akkor nagyobbakat tud fel/le menni a ponthatár
szept. 22. 18:27
 9/10 A kérdező kommentje:
#6 Láttam a felvit, csak gondoltam megkérdezem biztonság kedvéért
szept. 22. 18:28
 10/10 anonim ***** válasza:
#9 A Felvi a hivatalos weboldal. Annak előbb kéne hinned, mint nekünk.
szept. 23. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!