Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szoftverfejlesztő és -tesztelő...

Szoftverfejlesztő és -tesztelő technikum megéri?

Figyelt kérdés

Idén szeptemberben kezdtem érettségi utáni felnőttképzésben.

Eddig tetszik a képzés, de folyamatosan figyelem a különböző álláshirdető portálokat és úgy érzem, ha végzem nem lesz semmi esélyem elhelyezkedni és ez nagyon elkeserített engem. A következő évben lesz duális 2 nap suli 3 nap munka, ami gondolom valamennyit segít az elhelyezkedésben. Jelenleg nem tudom hogy szeretnék-e ezután még egyetemre menni, ugyanis úgy már 24 éves lennék a diploma után.

Kíváncsi lennék azokra akik sikeresen elhelyezkedtek technikum után. És mindenki más véleményre hogy milyen esélyeim lesznek! Illetve Baranya-Tolna vármegyére is (Eddig azt vettem észre hogy nem olyan technikum barát)?.

szept. 24. 20:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Érdekel a programozás? Könnyen rá tudod magad venni hogy a napi 6-8 óra mellet még otthon 4 órát programozz kíváncsiságból? Ha igen akkor könnyen találni fogsz munkát.
szept. 24. 21:02
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

>A következő évben lesz duális 2 nap suli 3 nap munka, ami gondolom valamennyit segít az elhelyezkedésben.

-Sajnos a duális képzés eredeti értelme itt nem valósul meg. Eredeti értelme (nem csak a szoftverfejlesztőknél, hanem általában) hogy a tanuló úgymond az életben tanuljon, valódi termelő cégben. Esetedben meg valószínű az van, hogy egy oktató cég a duális partner, aki ugyanazt csinálja (oktat) mintha ugyanez az iskolában történne, csak így dupla pénzt lehet lehúzni az államtól (az iskola és a duális partner is kap finanszírozást). Szóval kb. ugyanaz, mintha ugyanannál a bootcamp cégnél fizetős tanfolyamon vennél részt, csak így az állam fizeti.

Elhelyezkedés szempontjából nem számít olyan gyakorlatnak, amit beírhatsz az önéletrajzodba.

szept. 25. 09:06
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Abból szempontból mindenképpen megéri, hogy a papírt itt adnak be tudod számítatni plusz pontnak ha jelentkezel egyetemre.
szept. 25. 12:52
 4/4 anonim ***** válasza:
56%

Melyik városban vagy?

Hát a duális képzésről nálunk mindent hallottam, csak jót nem. Jó ötlet lenne, de az állam annyira megnehezítette, hogy a cégek már nem nagyon vállalják. Az előző munkahelyemen volt egy fiatal, lelkes manager, aki mondta, hogy oké, ő vállalja a diákokat. Aztán 1 év után azt mondta, hogy gyakorlatilag főállásban ezzel kellett foglalkoznia, annyi adminisztrációval jár, úgyhogy meg is mondta a sulinak, hogy nem tudják vállalni. A fiam is ebbe a suliba akar menni. Nyílt napon felsoroltak vagy 10 céget, amiből lehet választani. Köztük ezt a céget is, amiről már tudom, hogy nem vállalják. Barátnőm fia oda jár, azt mondta, hogy az összes céget felhívták, mind elutasította.

Szóval erről ennyit. Ha mégis bejut, az más kérdés, hogy ott mit fog csinálni, a diákokra általában rábíznak valami monoton, könnyen betanulható munkát, ami az ott dolgozóknak teher, tehát nem az lesz a cél, hogy a diákot oktassák. Persze be lehet írni az önéletrajzba, mégis csak jobban néz ki, mint a semmi.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem középfokú végzettséggel sok esélyed nincs. Itt a városban vannak informatikai cégek, akik nettó 300-ért vesznek fel embert, akár egy sima érettségivel, na oda talán be lehet jutni, de az nem egy nagy karrier. Ha jobbat akarsz, kell a diploma. A fiam is egyébként ilyen suliba akar menni, én igyekszem lebeszélni, de hiába.

okt. 12. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!