Melyik szak lenne jó nekem?
Szóval én most közigazgatást tanulok fakton és ebből szeretnék emeltezni és angol közép fokú nyelvizsgám lesz. Az angol nyelv jól megy
De inkább humános vagyok
Ha érdeklődsz a közigazgatás iránt és emelt szintű érettségit is szeretnél belőle tenni, akkor több irányba is indulhatsz. Néhány lehetőség, ami jól illeszkedhetne az érdeklődési körödbe:
Közigazgatási és jogi szakok – Például a nemzetközi tanulmányok vagy közszolgálati szakok. Ezek segítenek elmélyíteni a közigazgatás iránti érdeklődésedet, és nemzetközi kontextusban is hasznosíthatod az angoltudásodat.
Gazdálkodás és menedzsment – Ha szeretsz szervezni, tervezni, ez a szak segíthet abban, hogy vezetői vagy közszolgálati pozíciókban is helyt állj.
Nemzetközi kapcsolatok – Ha érdekel a világpolitikával, külkapcsolatokkal és diplomáciával foglalkozni, ez a szak szintén jó választás lehet, különösen ha az angol nyelvet szeretnéd aktívan használni.
Anglisztika – Ha az angol nyelv szeretete és fejlesztése motivál, az anglisztika szak segíthet nyelvi és kulturális készségeid fejlesztésében.
Mindezek a szakok jó kiindulási pontok lehetnek, és az angoltudásodat is jól hasznosíthatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!