Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tanuljak, ha egyébként...

Mit tanuljak, ha egyébként szívesen tanulnék, de az egyetemi szint már magas nekem?

Figyelt kérdés
Lényegében ami közérthető, középiskolai szintű, könnyen megtanulom. Egyetemre járok, történelem-földrajz tanárszakra, második évben, de már most érzem, hogy nem fog menni, az első év se ment zökkenőmentesen, sokszor azt se tudom, hogy hol vagyok, amikor bent ülök egy előadáson, a vizsgáim se tudom, hogyan jöttek össze, amiből összejött. Kicsit magas ez nekem, úgy érzem, s valami olyat keresnék, ami azért befogadható.
szept. 16. 17:25
 1/2 A kérdező kommentje:
Az is lehet, hogy műszaki beállítottsággal nem full humán irányba kellett volna mennem. Micsoda felfedezés...
szept. 16. 17:28
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha a jelenlegi szakod túl magasnak tűnik, érdemes lehet olyan alternatívákat keresni, amik jobban illeszkednek az érdeklődési körödhöz és a tanulási stílusodhoz. Íme néhány javaslat:

Felnőttképzés vagy szakmai tanfolyamok: Olyan kurzusok, amelyek a gyakorlatra és a használható tudásra fókuszálnak, segíthetnek elkerülni a túlzott elméleti megközelítést.

Középiskolai tananyag: Kereshetsz olyan könyveket vagy online forrásokat, amelyek középiskolai szintű történelem és földrajz anyagot kínálnak, így könnyebben megértheted az alapokat.

Kulturális tanulmányok: Ha érdekelnek a társadalmi és kulturális aspektusok, nézz utána olyan szakoknak, mint a kulturális antropológia vagy a társadalomtudományok, amelyek szélesebb spektrumot fednek le.

Tanulási technikák: Próbálj ki különböző tanulási módszereket, mint például a vizuális segédletek, csoportos tanulás vagy oktatóvideók. Ezek segíthetnek a nehezen érthető anyagok befogadásában.

Szabadidős tanulmányok: Ha van olyan terület, ami különösen érdekel, például egy adott történelmi korszak vagy földrajzi régió, fókuszálj arra, és tanulj róla szabadidődben, anélkül, hogy a formális vizsgákra kellene koncentrálnod.

szept. 22. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!