Enyhén diszlexiásként lehetek gyógypedagógus?
Tudom, hogy vannak egyetemek, ahol kizáró ok, azonban akad olyan egyetem is, ahol lehetőségem lenne felvételt nyerni.
Hivatalosan nincs SNI-kódom és diagnózisom. Anno 20 éve szóban jelezte az egyik fejlesztőpedagógus anyukámnak, hogy szerinte diszlexiás vagyok. Jártunk fejlesztésekre, voltak tanulási nehézségeim általános iskolában és gimnáziumban, elsősorban a figyelmem szórt volt.
Érettségire összekaptam magam, összességében jó jegyeket szereztem.
Marketinget tanultam az egyetemen, de azt abbahagytam, végül kommunikáció területén szereztem a diplomámat és ebben a munkakörben helyezkedtem el: Online szerkesztés, sajtókommunikáció,
Magamon érzem a neurodiverzitást jegyeit: időnként túltelitődöm az ingerekkel, szeretem a kiszámíthatóságot, stb.
Ugyanakkor nagyon érdekel a gyógypedagógia világa, gyermekeim autizmusban érintettek, hatalmas tapasztalatom és rálátásom van a fejlesztésekre, ezért szeretném jobban megérteni és megtanulni a terápiákat.
Mit gondoltok?
Nagyon érdekelnek a mintatantervben szereplő tantárgyak, és úgy gondolom, hogy tudnám teljesíteni a követelményeket, ugyanakkor vegyes érzéseim vannak azzal kapcsolatban, hogy neurodiverzitásban érintettként másoknak segítsek/másokat fejlesszek. Vajon megfér ez a kettő dolog egymás mellett?
Részben a diszlexia miatt sokkal jobban ellenőrzöm a teljesített feladataimat és szerintem jól tudok összpontosítani is.
Csak speciális esetben vannak kizárólag tényezők, pl logopédiai irány, nyilván olyan nem lehet aki beszédhibás. Tehát olyan esetben, ami képtelenség teszi a munka megfelelő elvégzését.
Ismerek pszichológust ADHD-vel, diszlexiás magyar tanárt diplomával... ők tudják mire kell figyelniük, hogy ne legyen hatással a munkájukra, ennyit kell neked is megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!