Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van lehetőségem orvosira...

Van lehetőségem orvosira menni? Ha ezt 18 évesen döntöttem el magamban?

Figyelt kérdés

18 vagyok és most alakult ki igazán bennem hogy orvos szeretnék lenni.

Egy kis sztori magamról, jelenleg még gimiben vagyok, majd 2 év múlva végzek mert kint töltöttem a családdal külföldön 2 teljes tanévet így emiatt ismételnem kellett. Jelenleg magántanuló vagyok.

Így saját magam készülök fel a vizsgáimra.

Most alakult ki bennem igazán hogy mennyire érdekel a biológia, az emberi test és az orvoslás.

Szerintetek nem vagyok ezzel elcsúszva? Illetve egyedül hogyan készülhetnék az emelt bioszra meg a kémiára?

(Gondoltam tanárra is persze, de én mit tehetek érte pluszban?)

Kérlek negatív kommentekkel kerüljetek, az építő jellegűeket pedig köszönöm🥰

aug. 19. 15:49
 1/4 anonim ***** válasza:
78%
Van lehetőséged, 50 évesen is van, szóval semmiről nem maradtál még le. Mindenképp érdemes lenne olyannal beszélned, aki készít fel emelt bioszra és kémiára, nekik nagyobb a rálátásuk, hogy miből mennyire érdemes készülni.
aug. 19. 16:36
 2/4 anonim ***** válasza:
53%

Biológus vagyok, így leginkább a biológia részére van rálátásom.

Az, hogy TE mit tehetsz, abban valójában határ a csillagos ég. A szorgalmadtól függ valójában.

A biológiában persze nagyon sok olyan dolog van, amit megérteni kell, de ettől függetlenül szerintem ez inkább egy tanulósabb tudományterület. Úgy gondolom, hogy egy orvosihoz elegendő emelt érettségit egyedül nem feltétlenül tudsz majd összehozni, így mindenképp szükség lesz tanárra vagy esetleg keress meg privátban, hátha tudok még segíteni én is akár. 2 év sok idő, ha mindent beleteszel a biológia és a kémia tanulásba simán van esélyed felkészülni.

aug. 19. 17:39
 3/4 anonim ***** válasza:
54%
Miért lennél elkésve? Teljesen jó korban vagy.
aug. 20. 10:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Jó korban vagy. Utolsó 2 év számít a középsuliból. Viszont az meg kell húzni. Mellé egy jó érettségi és bekerültél. Onnantól jön a szívás. De elkésve nem vagy. 30 évesen se lennél elkésve, csak nyílván nehezebb dolgod lenne.

De ha nem vesznek fel elsőre akkor is újra lehet érettségizni. Igazából inkább képességeken és szorgalmon múlik mint hogy hány éves vagy.

aug. 22. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!