Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak magamban tudom elmondani...

Csak magamban tudom elmondani az anyagot. Valami tanács erre?

Figyelt kérdés

Most 30 felett nekiálltam tanulni és tanulok is becsülettel, minden nap,jegyzeteket készítek, gyakorló feladatlapokat oldok meg (írásban sikerül is), ismételek, magamban elmondom az anyagot, de amikor megpróbálom felmondani hangosan, akár úgy hogy senki nincs ott, akár másnak, mindig lefagyok. Egyszerűen nem tudok olyan gyorsan gondolkodni, mint ahogy beszélni kellene. Gondoltam, biztos a kiesett rutin és majd belejövök, de már nincs sok hátra a vizsgáig és a problémám nem javul.

Mikor még iskolába jártam, ilyen bajom nem nem volt. Túl okos nem voltam, lassan tanultam, de amit megtanultam azt vissza tudtam mondani, pedig akkor mindig nagyon izgultam is.

Ezen hogyan tudnék javítani?

máj. 30. 19:12
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha a visszaidezessel van gond, akkor mnemotechnikai modszerekkel tudsz javitani a helyzeteden.

Nekem pl. ez valt be.

[link]

Szobeli vizsgara keszulsz?

máj. 30. 19:24
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Írásbeli és szóbeli vizsga is lesz.

máj. 30. 19:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Nálam is ugyanez volt. Nekem az segített, hogy úgy kezdtem, hogy nézem a szöveget!/tanulnivalót és hangosan mondtam. Közben, aminél úgy érzem megy és tudom felnéztem a papírból. Tehát nem rögtön bele a közepébe, hanem fokozatosan. Hozzáteszem, hogy ez nem magolás volt, mert az anyagot tudtam, hanem a stresszt próbáltam így leküzdeni.
máj. 30. 22:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!