Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érettségire hogy kell készülni?

Érettségire hogy kell készülni?

Figyelt kérdés

Fogalmam sincs hogy álljak neki, történelem mellett angolból lesz az emelt, de utóbbiból tanárral készülök azzal nem lesz probléma. Viszont, hogy hogyan kezdjek neki a törinek meg a magyarnak arról ötletem sincs. A magyar tanárom egy katasztrófa, semmit nem tanít szóval a magyar tudásom annyiból áll amit saját szorgalomból olvastam klasszikus irodalmakat. Történelemtől félek a legjobban mivel annak nagyon jól kell sikerülnie. Szóval ha esetleg valami jó tanácsot tudnátok adni azt nagyon megköszönném. Tényleg nagyon vakon vagyok ezzel kapcsolatban, szóval tudnátok segíteni?

Az olyan sztorik nem segítenek amik arról regélnek, hogy hogyan tudott 0 tanulással átmenni az érettségin. Köszönööm

aug. 16. 17:48
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Kezdésnek keress a neten kidolgozott emelt szintű tételeleket, az tud adni neked egy iránymutatást, hogy merre lenne érdemes tanulnod.
aug. 16. 17:52
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Töriből keress rá TikTokon Héder Henire. Illetve vannak egyetemi felkészítők plusz pontért, ha van már konkrétan kinézett szak, kinézett egyetem. Online formában is vannak ilyenek. El ileg a Rubicon is szuper. De vannak nagyon jó tételes könyvek könyvesboltokban, szerezz be egy emelteset a 2024-es követelmények szerint. (Fehér-narancs színű). Ha 2 emeltet jól megírsz, tudsz duplázni. Onnantól kezdve mindegy, hogy a matek, magyar, ötödik tárgy hogy sikerül. Az emelt törit és emelt angolt maxold ki.
aug. 16. 18:20
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
előző évek feladatsorait nézegesd meg elsőnek
aug. 16. 18:32
 4/10 anonim ***** válasza:
66%
3 a magyar érettségi teljesen megváltozott és a törinél is sok emelt anyag lekerült középre, illetve csak középről már csak emeltre. Inkább az idei követelményeket nézd meg
aug. 16. 18:44
 5/10 A kérdező kommentje:
Már könyveket beszereztem még nyár elején, (3 töri és 3 magyar/nyelvtan is) amiket elkezdtem kiemelő színekkel átolvasni és kiemelni a lényeget. Héder Heninek is megnéztem rengeteg videóját viszont a Magiszter felkészítőjét már kinéztem, szerintem amellé már sok lenne.
aug. 16. 18:49
 6/10 anonim ***** válasza:
60%

A könyvekkel azért óvatosan, a saját tárgyamból tudok nyilatkozni (matek).

Amikor utoljára megnéztem a kínálatot, mindre rá volt rakva a '2020 NAT követelmények szerint' kivétel nélkül, belelapozva 2 perc alatt rájöttem, hogy baromira nem így van.

A Magister pedig jó döntés történelemből, ismerem a tanárt, ha online fogsz menni.

aug. 18. 10:27
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Matekból Retkes Peti videói és a Mateking a legjobb. Egy 4-est tuti összekaparsz, nekem is összejött, pedig 4 évig félévkor és évvégén is a kettesért könyörögtem a tanárnak. Utolsó pár hónapot nyomtam csak meg.
aug. 18. 11:21
 8/10 NTBS ***** válasza:
Mellé ülsz és megtanulod. Illetve a fentiek által ajánlott dolgok.
aug. 24. 09:05
 9/10 anonim ***** válasza:
50%
4 vagyok miért kellett lepontozni? 😭😭😭😭 Nézzenek már meg a kedves lepontozók egy tavalyi és egy idei középszintű magyar érettségit. Ne a tavalyi érvelésesre készüljön, mert az irodalmi feladatlapnál nagy lesz a pofáraesés.
aug. 24. 10:26
 10/10 anonim ***** válasza:
40%

"A magyar tanárom egy katasztrófa"

A helyesírásod is, bocsika... :)

aug. 29. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!