Egyetemen tanultatok ti új nyelvet?
Figyelt kérdés
Német, olasz, spanyol… melyiket választanátok az angol mellé?
Nekem a spanyol szimpatikus lenne, ti mit gondoltok?
aug. 15. 16:12
1/9 anonim válasza:
A BSc alatt nem volt rá kapacitásom, MSc alatt viszont belevágtam
2/9 anonim válasza:
Igen. Olaszt vagy németet választanék ezek közül. Spanyolnak idehaza annyira nem látom értelmét magamra vonatkoztatva.
3/9 anonim válasza:
Alapképzés mellett kezdtem olaszt tanulni angol után. Nem sokára jön a nyelvvizsga.
4/9 A kérdező kommentje:
"Spanyolnak idehaza annyira nem látom értelmét magamra vonatkoztatva"
Vannak álmaim, pont ezért választanám ezt a nyelvet, mert ahol erre szükség van ott az angol az alap, a spanyolt meg tanítják.
aug. 15. 18:57
5/9 A kérdező kommentje:
+ a német kiejtés nekem annyira nem jön be, még a nemzetközi szavak is túl mások a németben.
aug. 15. 18:59
6/9 anonim válasza:
Hát ha a te életed szempontjából a spanyol lenne hasznos, akkor minek kérdezel ilyet? Kezdd el azt, amíg van lehetőséged.
7/9 anonim válasza:
Én a fentiek közül a németet, de csak azért, mert én itthon akarok maradni, és ebből a szempontból ez a leghasznosabb. Spanyolul beszélek, itthon az szinte teljesen használhatatlan, de ha hobbiként tanulnád vagy az álmaid megvalósításához kell, akkor hajrá!
8/9 A kérdező kommentje:
21:40
Köszi. :)
Spanyol tanulás neked hogy ment?
aug. 15. 22:23
9/9 anonim válasza:
Spanyol két tannyelvű gimnáziumba jártam. Nem ment különösebben jól, soha nem voltam egy különösebb nyelvzseni, de ilyen dózisban legalább “belém vertek” annyit, amennyi ahhoz kell, hogy ne adjanak el, ha spanyolul kell megszólalni. Bár nyilván jelentősen kopott az évek folyamán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!