Akik egyetemen tanultatok természettudományt: mennyi időt tanultatok egy nap otthon?
Figyelt kérdés
2022. júl. 18. 20:21
1/17 anonim válasza:
FOK-ot végeztem. Eleinte minden délután / este, hogy ne maradjak le az anyaggal. Utána amikor jobban belejöttem a tanulásba, és a nagyon nehéz preklinikai tárgyakkal is végeztem, akkor inkább csak zh-kra és vizsgákra.
2/17 anonim válasza:
fizikusként végeztem
hát jó sokat, általában éjszakába nyúlóan.
3/17 anonim válasza:
Fizikusként végeztem én is, és max a zhk előtt egy-egy órát. Plusz a kötelező házi írások
4/17 anonim válasza:
#3 hol tanultál? a BME-n az évfolyamelsőnek is éppen csak görbült volna, ha legfeljebb zh előtt foglalkozik otthon egy-egy órát
5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azt hittem minimum napi 5-10 óra tanulás van.
Állítólag az orvosi egyetem nagyon kemény, de akkor ahhoz képest a természettudományi kar könnyebb?
2022. júl. 18. 23:30
6/17 anonim válasza:
#5: Hát én gyakorlatilag az órákról hazaérve általában este 8-ig tanultam, s a hétvégeken is egy egész napot. Nagyon sok házi feladat és zárthelyi volt. A vizsgaidőszak pedig nonstop tanulás.
7/17 A kérdező kommentje:
Akkor ez nem olyan szak ami mellett el lehet menni dolgozni?
2022. júl. 19. 09:12
8/17 anonim válasza:
Én nagyon sokat tanultam. Szorgalmi időszakban is és vizsgaidőszakban is. Szorgalmiban minden nap és hétvégente is tanultam, szinte minden szabadidőmbe. Vizsgaidőszakban néha reggel 8-tól éjfélig és ezt napokig :D
Online alatt dolgoztam kicsit, de jelenlétibe lehetetlen.
9/17 A kérdező kommentje:
A reggel 8-tól éjfélig tanulást hogy oldottad meg, 30 perces szüneteket iktattál be?
2022. júl. 19. 10:05
10/17 anonim válasza:
Hát ha érdekel az én válaszom.Nem természettudományos pályán vagyok,hanem műszakin.De nehézségbe hasonlóak.Nekem hétfőtől csütörtökig vannak óráim.Ez reggel 8-tól estig megy.Vannak szabadabb napok,de kb. egésznap bent vagyok sok labor miatt.Ha hazaérek,akkor vagy tanulok,vagy jegyzőkönyvet csinálok.Ez napi 2-3 óra.Hétvégente meg az elmaradások pótlása szokott menni.Munka belefér nehezen,heti egy nap.A többi egyetem kb.Zh-k kemények szoktak lenni,abba az időszakba csak tanulás kb. Ez napi 6-7 óra,a többi szünet,evés stb...Vizsgaidőszak is hasonló,de ott kb egész vizsga időszak erről szól.Húzós,de hozható.Annyi elfoglaltságot jelent,hogy pl tavaly nyáron is végig tanultam szakmait+matekból a nyarat,hogy meglegyen.(megérte,mert matekból 5-öst kaptam első félévben,másodikba pedig 4-et...szakmaiból amiből rengetegen buktak,abból meg 2-esel átmentem...)Most fizika 1-re készülök,mert nagyon elkopott a tudásom,napi 4 órába készülök+magántanár+ heti 3 nap munka,így el is megy a hetem,meg a nyaram,de megéri
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!