Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan működik a levelező...

Hogyan működik a levelező szak egyetemen?

Figyelt kérdés
Úgy olvastam, hogy nem számítasz levelezőn diáknak. Két hetente van oktatás pénteken és szombaton. De ha nem vagyok diák akkor teljes munkaidejű állást kell vállalnom. És teljes munkaidős állásból két hetente péntekenként szabit kell kivenni? Vagy ez hogyan működik?

aug. 2. 22:05
 1/10 anonim ***** válasza:
21%
Leginkább sehogy.
aug. 2. 22:39
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne számítanál diáknak? Aki levelezőn tanul, az is hallgató...

Más kérdés, hogy iskolaszövetkezetben nem tudsz vele munkát vállalni; eü szolgáltatásra nem jogosít. De semmi nem írja elő, hohy neked teljes munkaidejű állást kell vállalni mellette.

ÉS igen, ha dolgozol, vagy olyan helyre mész, ahol munkaidőkeretben vagy, vagy mész szabira.

aug. 3. 08:36
 3/10 anonim válasza:
78%
Én munka mellett jártam egyetemre. Egy félévben 5 alkalommal volt két napos oktatás. (Péntek-szombat) A vizsgaidőszakban meg valtozó volt hány nap kellett bemenni az egyetemre. Egy napra általában több vizsgát vettem fel, hogy ne kelljen sokat utazni.Kaptam diakigazolványt is. Munkahelyemen szabadságot kértem, vagy megbeszéltem a főnökkel mikor legyenek a pihenőnapjaim. Nálunk 12 órás egy munkanap és a hét minden napján van valaki melóban, így könnyen lehetett variálni. Szabadságot ezért nekem nem nagyon kellett elhasználni. Azt tudom, hogy levelezősként kevesebb dologban jár kedvezmény, mint a nappalis diákkal, de pontosan nem tudom mi.
aug. 3. 09:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az ugye megvan, hogy idén tavasztól(?) a levelezősöknél elvették, vagy legalábbis korlátozták (25 év felett) az utazási kedvezményt?

Tehát a levelezős diák már arra sem jó, hogy a lakóhelyed és a tagintézményed között kedvdzményesen utazz.

aug. 3. 11:10
 5/10 anonim ***** válasza:
92%
4, elvették, teljesen megszűnt az utazási kedvezményünk, sajnos.
aug. 3. 11:11
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem úgy értettem, hogy NeM vAgy DiÁk, hanem úgy, hogy nem vállalhatsz diák munkát, nem kapsz olyan előnyöket amiket egy nappali tagozatos diák megkap.
aug. 3. 17:39
 7/10 A kérdező kommentje:
Azért gondolkodtam teljes munkaidős állásban mert valahonnan majd fizetni kell az albérletet ha elköltözöm stb. és nem tudom, hogy részmunka idővel fenntudnám tartani magam.
aug. 3. 17:40
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van főállásom levelező mellett. Főnököm tud róla, és ahhoz igazítva írjuk a beosztást, és kb ennyi. Nekem kell a főállás, mert autót kell fenntartanom, kiadásaim vannak, és önköltséges is vagyok(a röghözkötés miatt nem vállaltam az államit), de ha meg tudod oldani akkor mehetsz 4 órába is dolgozni például, az is ad tb-t, meg egy kevés fizetést.

A diák meg jó moziba, uszodába, múzeumba, meg kb bárhova, mint a nappalis. Ja, a közlekedés gáz, de venni kell autót, mert anélkül sajna megvan lőve az ember.

aug. 5. 07:45
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes választ
aug. 5. 14:34
 10/10 anonim ***** válasza:

#8: Ha melózol párhuzamosan egy államis szak mellett, akkor nincs röghöz kötés, hiszen pont kiváltod a hazai munkaviszonnyal az állami támogatást.

Amúgy meg vannak olyan egyetemek, ahova nem kötelező bejárni órákra levelezőn, elkéred a tananyagot Discord csoportban a szaktársaktól, és csak vizsgázni jársz be.

aug. 7. 05:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!