Hogyan működik a levelező szak egyetemen?
Miért ne számítanál diáknak? Aki levelezőn tanul, az is hallgató...
Más kérdés, hogy iskolaszövetkezetben nem tudsz vele munkát vállalni; eü szolgáltatásra nem jogosít. De semmi nem írja elő, hohy neked teljes munkaidejű állást kell vállalni mellette.
ÉS igen, ha dolgozol, vagy olyan helyre mész, ahol munkaidőkeretben vagy, vagy mész szabira.
Az ugye megvan, hogy idén tavasztól(?) a levelezősöknél elvették, vagy legalábbis korlátozták (25 év felett) az utazási kedvezményt?
Tehát a levelezős diák már arra sem jó, hogy a lakóhelyed és a tagintézményed között kedvdzményesen utazz.
Nekem van főállásom levelező mellett. Főnököm tud róla, és ahhoz igazítva írjuk a beosztást, és kb ennyi. Nekem kell a főállás, mert autót kell fenntartanom, kiadásaim vannak, és önköltséges is vagyok(a röghözkötés miatt nem vállaltam az államit), de ha meg tudod oldani akkor mehetsz 4 órába is dolgozni például, az is ad tb-t, meg egy kevés fizetést.
A diák meg jó moziba, uszodába, múzeumba, meg kb bárhova, mint a nappalis. Ja, a közlekedés gáz, de venni kell autót, mert anélkül sajna megvan lőve az ember.
#8: Ha melózol párhuzamosan egy államis szak mellett, akkor nincs röghöz kötés, hiszen pont kiváltod a hazai munkaviszonnyal az állami támogatást.
Amúgy meg vannak olyan egyetemek, ahova nem kötelező bejárni órákra levelezőn, elkéred a tananyagot Discord csoportban a szaktársaktól, és csak vizsgázni jársz be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!