Hogyan működik a levelező szak egyetemen?
Sok itt a troll.
Hívd fel az intézményt.
Ne legyél már ennyire életképtelen.
Hát nálunk a bejárás papíron kötelező, de gyakorlatilag eddig 2 tanárnál volt jelenléti ív.
Illetve nem érdekli őket, ha késel/előbb elmész.
Segítség (tananyag) tanár függő, van akinél nincs dia, csak diktál, van aki csak ledarálja, van akinél van dia és elküldi van aki nem. (Ugye a kötelezőket megmondják/egyetem honlapján fent van azt csá)
1-es 2-es köszönöm a hasznos választ, ha nem tudsz értelmeset mondani érdemes csöndben maradni.
3-as, köszi
Minden egyetem sajátosságokkal rendelkezik, nem egyformák a dolgok. Ami viszont hasonlóak mindenütt: levelező szakon az adott szemeszteren belül konzultációk vannak meghirdetve (van olyan ahol hétvégente oktatnak, van ahol minden hónapban egy hétig (munkanapokon) konzultáció van. Tudtommal a te szakodon is az utóbbi van. Van ahol a konzultáción kötelező részt venni, különben nem írják alá a félévedet a tanárok (ergo nem vizsgázhatsz). Van olyan egyetem ahol ezzel nem foglalkoznak, pláne levelezősök esetében. A vizsgaidőszak ugyanolyan mint a nappali tagozatosoknak. Az aláírt tárgyakból feljelentkezel vizsgára, elmész a meghirdetett napra, kivárod a sorod..és vizsgázol.
Ami lényeges, hogy a levelezős hallgató jogilag nem diák, ergo ahhoz hogy rendezve legyen az egészségbiztosítása munkaviszonyra is szüksége van a levelezősnek, vagy kifizeti saját maga után a havi kb. 8000 Ft-ot. Továbbá nem tud diákbérletet venni helyi tömegközlekedésre, csak az egyetem és lakóhely között (ha ez nem azonos város) jogosult diákjeggyel utazni. Nem jogosult semmilyen ösztöndíjra, támogatásra a levelezős hallgató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!