Én gépészmérnök BSc, MSc diplomával rendelkezem, de nagyon megbántam. Anyagilag nagyon nem érte meg. A cégünknél a hegesztők jobb órabérben vannak, diplomások közül a pénzügyesek is.
Ha újra kezdhetném vagy valami szakmát tanulnék vagy gazdászra mennék. Orvosnak sajnos nem vagyok alkalmas.
Nem bántam meg, életem legnagyobb lehetőségeit szereztem meg általa és nagyon jó barátokat.
júl. 24. 13:21
2/11 anonim válasza:
Az orvos és a gépészmérnök között azért van még néhány szak...
júl. 24. 13:23
3/11 anonim válasza:
Nem bántam meg, bár az első szakommal végül nem tudtam kezdeni semmit (amikor jelentkeztem, nem úgy tűnt, hanem úgy, hogy kifejezetten felfutó dolog lesz, csak aztán másképp fordult a világ), de az is érdekes volt, és sok jó élményben volt részem, sok értékes készségre tettem szert. A második szakom pedig alkalmazottként is egész jól fizet, később vállalkozni is lehet majd vele, ha úgy döntök. A munka érdekes is és szeretem is. Az egyetemi végzettség alap ehhez a munkakörhöz.
júl. 24. 13:42
4/11 anonim válasza:
#3 ez milyen szak?
júl. 24. 13:46
5/11 A kérdező kommentje:
#2 Ezért írtam a gazdászt is. Más nem nagyon van. Talán jogász, de nem egyet ismerek, akiknek nem jött be, mert telített a piac.
júl. 25. 06:54
6/11 anonim válasza:
Akkor tárgytalan a jogász is
De mi szeretnél lenni?
júl. 25. 07:27
7/11 A kérdező kommentje:
Igazából nem tudom. Gépészmérnökkel nem lenne bajom, ha normális fizetés adnának. Valószínűleg kitanulok valamilyen szakmát, ezzel viszont az a baj, hogy a kézügyességem szinte 0.
júl. 25. 08:03
8/11 anonim válasza:
Nem akarsz munkahelyet váltani? Esetleg kimenni külföldre?
júl. 25. 09:31
9/11 anonim válasza:
#7 pedig a gépészmérnökök elég jól keresnek, valószínűleg neked vannak irreális elvárásaid, kérdező. A jó fizetésért is meg kell dolgozni, nem így működik hogy azonnal dől a pénz. Miből gondolod hogy külföldön jobb lesz? Ott sincs kolbászból a kerítés.
júl. 25. 09:34
10/11 A kérdező kommentje:
Én nem hiszem, hogy egy gépészt szívesen látnak külföldön. Pl biztos van elég német, svájci stb mérnök. Pont hogy ott is a szakikból van hiány.
Irreális elvárás olyan órabér, mint ami a hegesztőknek van senior mérnökként? Szerinten nem. De MO-on már egyre több olyan hely van, ahol a gépészek (nálunk a vegyészmérnök, építészmérnökök és a villamosmérnökök is kevesebb órabérben vannak mint a hegesztők.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!