Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » SZTE-FOK? Van, aki ott tanul...

SZTE-FOK? Van, aki ott tanul jelenleg?

Figyelt kérdés
Sajnos itt elég rossz tapasztalatokat olvastam, gondolkodok a sorrendmódosításon. Valósak az itteni negatív vélemények?
júl. 16. 12:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ennek nem az utolsó pillanatban kéne utánajárnod. Hirtelen felindulásból általában rossz döntések születnek. Ráadásul nem valószínű, hogy kevesebb mint 12 órán belül (ezen az oldalon pláne) annyi választ fogsz kapni, amiből valós következtetést tudsz levonni. De tegyük fel, hogy lebeszélnek róla, annak az egyetemnek utánajártál már amire módosítanál? Mi van ha arról is rosszakat írnak? Gondolom van oka, hogy eredetileg a SZTE került első helyre (távolság, ismerősök, szimpátia, akármi). Nem bánnád meg ha erről az indokról lemondanál pár ismeretlen, név nélküli hozzászólásra alapozva (ami vagy igaz, vagy nem)?

Ezzel nem lebeszélni akarlak a módosításról, csak tényleg nagyon gondold át a fontos szempontokat és ne mások befolyásoljanak egy ilyen meghatározó döntésben.

júl. 16. 14:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, Szeged van legközelebb, csupán amiatt soroltam azt első helyre. Középiskolai biosztanárom is mondta, hogy sok rosszat meséltek róla volt tanítványai, nem kedvelik, de gondoltam ez csak ilyen mendemonda. Aztan valami miatt a napokban elkezdtem utána olvasni, és itt is és facebook csoportokban is elkeserítő véleményeket olvastam. Végül is módosítottam a sorrendet, Pécs -Debrecen-Szeged lett a sorrend.
júl. 16. 15:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Őszintén kívánom, hogy ne bánd meg.

Nekem a távolság volt az a szempont, ami alapján anno rangsoroltam az egyetemeket és mai napig azt vallom, hogy orvosi/fogorvosi viszonylatban nincs olyan minőségbeli különbség, ami megérne több plusz óra utazást (orvostanhallgatónak mindig az idővel van problémájuk és mostanában olyan körülmények vannak a vonatokon, hogy képtelenség hatékonyan eltölteni azt az időt). De Pécs szerintem alapvetően jó hely, reméljük ez kárpótolni fog.

júl. 16. 19:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Hova vettek fel végül?
júl. 28. 17:20
 5/6 anonim ***** válasza:
86%

"mai napig azt vallom, hogy orvosi/fogorvosi viszonylatban nincs olyan minőségbeli különbség"

Így van. Kétségtelen. Semmilyen minőségbeli különbség nincsen az orvosi-fogorvosi egyetemek között, mind a négy világszínvonalú. Azt gondolom, hogy Magyarországon ez egyedülálló, hiszen nincs másik olyan szak (ezen a két szakon kívül), ahol ugyanez elmondható lenne.

A baj az ottani "emberek" stílusával van. Szegedi fogorvosi karon olyan érzése van az embernek, mintha a magyar fogorvosi bunkóválogatott lenne összeválogatva, elvétve találsz normális tanárt. Több év volt, mire kihevertem amik ott történtek. Tényleg mint valami rossz rémálom, pokol! Ha kipécéznek, akkor neked annyi! Amint elkezdődnek a fogorvosi szaktárgyak egy nyugodt pillanatod nem lesz, ezt garantálom.

aug. 4. 09:02
 6/6 anonim ***** válasza:
5 a gyógyszerész is ugyanolyan jó mind a 4 egyetemen. A Semmelweis összesítve előrébb van a világranglistán talán egy 100-assal, mint egészségügyi egyetem, de a Semmelweisnek csak egészségügyi képzése van, míg Pécs, Szeged, Debrecen mérnöki, gazdasági, tanári, informatikai, természettudományos és más egyéb képzésekben is kiváló, nem a fő profilja az orvoslás. Ettől függetlenül a gyógyszerész képzése ugyanolyan kiváló, mint Pestnek.
aug. 4. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!