Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Óbudai Egyetem (Fehérvár)...

Óbudai Egyetem (Fehérvár) vagy PTE?

Figyelt kérdés
Siófokon lakom, gépészmérnökire jelentkeztem, első helyen a PTE-t jelöltem, másodikon a Óbudai Egyetem fehérvári campusát. Gondolkozom erősen, hogy megcserélem, mert úgy hallottam, a PTE-n nagyon nehéz koliba kerülni, albérlettel, 4-5 órás (oda-vissza) utazással nem szívesen vacakolnék, az az igazság, Fehérvár meg félóra kb. De milyen maga az egyetem?
2024. júl. 13. 23:40
 1/4 anonim ***** válasza:
58%
PTE,ha igazi egyetemista létre vágysz.Idén diplomáztam a MIK-en,gyakorlatilag mellette van a kollégium,csak átsétálsz a parkolón. Rengeteg más kolija is van,simán kapsz szociális helyzet vagy lakótáv(km) pontozása alapján.
2024. júl. 14. 13:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát, első évben pont nem osztogatják a kollégiumi férőhelyeket. 😂

4 órára lakom Pécsről, max tanulmányi pontjaim lettek, mégsem kerültem be.

Félárva ismerős ugyanígy járt. Neki a jó jegyei mellett még jött a szociális helyzettel is a max pont.

Egyik szaktársam napi 2x 2,5 órát szokott utazni, pedig ő Baranya megyei zsákfaluban lakik. 🤷🏼‍♀️

2024. júl. 15. 16:52
 3/4 A kérdező kommentje:
2. Ez szomorú. Lehet, Fehérvár lesz a dologból. Amit hallottam, az elbírálás is valami augusztus végén derül csak ki. Jó nagy kib.szás mindenesetre, aztán mehetsz albérletbe egy vagyonért.
2024. júl. 15. 17:22
 4/4 anonim ***** válasza:
40%
Első vagyok.Csak saját tapasztalatból mondtam.Tatabánya melletti lakóhellyel,halmozottan hátrányos helyzettel mindig volt kolihelyem,de máshogy esélyem se lett volna megcsinálni a sulit.Voltak ismerőseim jó anyagi helyzettel,szintén bekerültek vhogy.
2024. júl. 15. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!