Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Óbudai Egyetem vélemények? A...

Óbudai Egyetem vélemények? A Könnyűiprai és Környezetmétnöki Kar érdekelne, de a kérdéseim kis része vonatkozik csak a karra.

Figyelt kérdés

Egyetemet kell váltanom, sajnos családi okokból.

Először is egy kissebb pánik fogott el jelenleg: Az adott szakon már folytattam a tanulmányaimat, krediteimet beszeretném számítatni, amit lehet. Néztem a tantárgyak részletes leírását, és meglepődtem, hogy rengeteg gyakorlati óra van. Eddigi egyetemen ez nem volt jellemző. Valamint láttam ezek leírásában (úgy kb 10 különböző tantárgyat nyítottam meg), hogy előadásokra is kötelező járni. Ez tényleg így van? Gyakorlatokra, laborokra értem, de előadásokra? Jelenleg dolgozom, és nem hagyhatom ott a diákmunkámat (anyagi okokból), de ha kötelezően bejárósak... (Biztosan lesznek olyanok, akik azt mondják, hogy ilyen az egyetem, órákra járni kell - és amire tudtam eddig is bejártam, de ezt a véleményt elfogadom.) Diákmunka otthagyása nem opció, véletlenül egy nagyon jó cégbe kerültem gyakornoknak, ahol nagyon sokat tudtam tanulni. Karrier szempontjából sem, és jól is fizet, így nem tudom otthagyni.

Gyors beleolvastam az egyetemi szabályzatba, ami így fogalmaz "Az első éves nappali munkarendű hallgatók számára az előadásokon való részvétel kötelező" - Nyilván a TO tudna bővebb információt adni, de én már folytattam tanulmányokat a jelenlegi egyetememen (ez a negyedik aktív félévem), FIR szerint másodéves vagyok. Felvételi eljárással szeretnék váltani egyetemet - tapasztalatokból úgy könnyebb, de akkor elsőévesnek számítanék? Szándékozom írni nekik evvel kapcsolatban, csak még körbekérdezek itt is.

Bár az előadásokon való kötelező részvétel továbbra is felmerült kérdés bennem - mert a véletlenszerű tárgyak, amiket megnyitottam több félévből vannak, nem csak szigorúan első évesek.

Amúgy tanárok milyenek? Jó indulatúak? A jelenlegi egyetememen nem azok, sokszor éreztem negatív kivételezést lányokkal szemben, feleslegesen szívattak, a zh-k sokszor tartalmaztak olyan anyagot, amit nem adtak le, helyi TO pedig nem igazán tudott mit tenni. Van tanszék, ahol a tanárok az egyetemi tanulmányi és vizsgaszabályzatra fülyülnek, sem a TO, sem a dékán nem foglalkozott evvel.

Számomra már az is elég, ha jóindulatúak.

Esetleg az oktatás milyenjéről tudtok véleményt írni? Nem a diploma értékére vagyok kíváncsi, hanem igazi húsvér tapasztalatokra. Jelenlegi egyetemet ezzel kapcsolatban sem tudom ajánlani.

Akik ezen a kar bármelyik szakán tanulnak általában milyen az oktatás körül a hangulat? Tanácsaitok vannak? Bármilyen kritika? Dolgok amikre érdemes odafigyelni?

Előre is köszönöm!

2024. máj. 30. 20:27
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát figyelj. Egy 90, hogy diplomagyár, ha tanulsz. Itt tudásért kapsz diplomát, nem úgy, mint pl. a METU-n vagy az ANNYE-n. A tanárok felkészültek, nem részrehajlóak, a légkör kellemes, a környék és a közlekedés szuper és biztonságos. Már leírtam itt vagy 10 éve egy hasonló kérdésnél 😂 Az első két szemeszterben teljesen mindegy milyen szakon tanulsz, a matek-, közgáz- és mechanikavizsga kőkemény, nekem anno ezekből szigorlatozni kellett. 1,5 év után van szakirány választás. Miután szakosodtál, az alap szigorlati tantárgyakra épített szaktantárgyakat ugyanúgy fel kell venned, minimális választási lehetőséggel. Aztán ezekből is szigorlat vagy vizsga van - a szakmai választott szaktantárgyaid mellett. Szerintem nem könnyű sem a végzés, sem az elhelyezkedés. Bár talán a környezet szakirány még mindig menőbb, mint a ruhaipari. Az előadásokra kötelező járni, de neked nem biztos, hiszen, ha jól értelmeztem, nem elsőtől indulsz, de ha nem számítják be, akkor bizony igen.

2024. máj. 31. 16:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!