Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Van értelme folytatnom a...

Van értelme folytatnom a tanárszakot?

Figyelt kérdés
Jövőre lennék harmadéves, de elég sok tárgyat buktam, bár, ami meglett azok egész jó eredménnyel, kibukás veszélye se fenyeget, szabválokkal államin is bent maradtam, de magyar-földrajz szakos tanárként meg úgy érzem, hogy nem mennék semmire, megbecsülés, anyagiak gondolom nem fognak rendeződni, így nagyon gondolkozom, hogy váltok. Hülyeség lenne, vagy folytassam inkább? Igen, lehettem volna okosabb.
2024. júl. 5. 20:30
 1/9 anonim válasza:
71%
Iszonyat nagy tanár hiány van, így konkrétan munkakeresés szempontjából nyert ügyed van. De mint te is tudod, a fizetés kevés, a mai gyerekek egy kis százaléka ha megbecsülik a tanáraikat. Plusz a szülő is a gyereknek hisz, az is lehordhat mindennek. Megvan a maga szépsége, de ahhoz egy jó gimibe, vagy egy általános iskolába kellene, hogy fel vegyenek. Bár ha épp, hogy csak átmész, lehet, hogy ezek nem is valósulnak meg. Nem vagyok egyetemista, nem tudom, hogy ha buksz, akkor újra lehet-e csinálni a vizsgákat, vagy újra kell-e járni az évet. Én váltanék a helyedben.
2024. júl. 5. 20:40
 2/9 anonim ***** válasza:
19%
Ha buksz, éppen átmész, hogy tanítasz? Már így is vagy jó 40 éve folyamatosan kontraszelektált a pálya.
2024. júl. 5. 20:58
 3/9 A kérdező kommentje:
2. Nem értem az összefüggést. Egyik volt matek-fizika tanárom 7 év alatt végezte el a tanárít, nagyon sokat tanultunk tőle. Teljesen más az egyetem, meg a közoktatás. De nem azért tettem fel a kérdést, hogy minősíts burkoltan. Vagy te hibátlan ember vagy?
2024. júl. 5. 21:02
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Fővároson kívül azért nem mondanám, hogy magyartanárból hiány van, földrajztanárból sem. De attól még lehet állást találni, ha hajlandó vagy oda települni, ahol keresnek.

Anyagiak lassan rendeződnek, de igazi megbecsülés nem lesz, csak újabb és újabb elvárások.

Attól függ, mire váltanál, érdekelne, hogy mikben gondolkodsz. Főleg, ha még csak kb. 20 vagy, simán belefér, hogy egy 18 évesen hozott rossz döntést korrigálj. Teljesen más szakmában gondolkodsz?

2024. júl. 5. 21:07
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát, 24 vagyok, de talán nem vagyok elkésve.
2024. júl. 5. 21:15
 6/9 anonim ***** válasza:
Na de merre húz a szíved?
2024. júl. 5. 21:22
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát, semmiképp se humán irányba. Kicsit tényleg bizonytalan vagyok, talán gyermeteg is a hozzáállásom, de amikor elnézem az épületeket, szinte mindig felmerül a kérdés, hogy vajon hogyan szigetel, hány fok lehet benne a nagy kánikulában, mennyire energiahatékony, stb, stb. Jól érzem magam az autók között is.
2024. júl. 5. 21:32
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyik tárgy sem keresett és magánban sem lehet velük pénzt keresni. Rosszak az esélyek.
2024. júl. 5. 22:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Sztem tanulj

. Csak az a kérdés, hogy mit. Egy 3-4 éves képzésnek nem késő még most sem neki állni ha más érdekel

2024. júl. 10. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!