Nagyjából 300 pontal milyen szakokra lenne esélyem bejutni?
Figyelt kérdés
2024. júl. 3. 22:56
21/32 A kérdező kommentje:
A számításba vehető tantárgyak: -magyar
-történelem
-matematika
-biológia
-idegen nyelv
Középfokon 4-es eredménnyel érettségizetm történelemből, a többi közepes vagy elégséges.
Emeleten a magyarra és a matematikára gondoltam.
júl. 19. 11:22
22/32 anonim válasza:
Hát a magyar most közép szinten olyan nehézségű, mint régebben emelten. Matek még mindig is az volt. Matek emeltre tudom ajánlani Palya Tamást (arról vált ismertté, hogy a tanártüntetésben elsők között vett részt és kirúgták az iskolájából, azóta már másikban dolgozik). Ő érettségis facebook csoportokban is nagyon aktív, szoktam látni, hogy hirdet emelt matek felkészítőket, azt nem tudom, hogy egyéni vagy csoportos. Matekinget emelt matekra felejtsd el, osztálytársam arra fizetett elő, a közép matekja így lett 80%. Emeltre nem is ment már. Nagyon kevés oda ez.
23/32 A kérdező kommentje:
Mondjuk a matematika átgondolandó abból a szempontból, hogy a követelt témakör elég terjedelmes, valamint a feladatok összetettsége miatt nagyon sok gyakorlást, rutint igényel.
júl. 19. 20:07
24/32 anonim válasza:
A magyar is mostmár. Nézz bele az idei emelt magyarba. Az idei közép magyar is a régi emelt magyar követelményeire épül. Ha régen írtad a krva könnyű közép magyart, amiben még volt érvelés, irodalmi feladatlap helyett, nagy ugrás lenne, mindenképp tavasszal csináld, most őszre sok lenne azt megtanulni. Úgyis csak jövő szeptemberben indul pszichológia szak legközelebb, februárban csak mesterképzések. Nem lennél előbb, ha letudnád októberben.
25/32 A kérdező kommentje:
A biológiát mennyire itélitek nehéznek?
Talán az adna a legjobb alapot is a továbbiakhoz.
júl. 19. 22:50
26/32 anonim válasza:
Én eü szakra megyek, de nem biosz emeltet csinálok. Az embertan része érdekel, jól megy, de az állattan, növénytan nem. Szerintem bioszból van a legtöbb felkészítő anyag. Tankönyvek tekintetében. Keress rá a bioszféra nevű oldalra, nagyon jó jegyzetek vannak. Ha teheted, fizess elő a felkészítőjükre, heti 4 óra májusig talán 150 e körül, októberi kezdéssel. Ahogy láttam mindenki, aki onnan készült bőven 80% felett írt emelten.
27/32 A kérdező kommentje:
Esetleg arra nincs lehetőség hogy a technikusi bizonyítványom eredményeit figyelembe véve számolják a pontjaim?
júl. 24. 22:08
28/32 anonim válasza:
Bocsánat lehet már írtad, de nem kezdem el vissza olvasni mind a 27 választ. Milyen végzettséged is van pontosan? Intézményi pontra akkor is szükséged van, mindenhol 430-440 a pont. Egy emeltet azért csinálj a plusz pont miatt, ha megvan 45% megvan a plusz pont
29/32 A kérdező kommentje:
Oktatási szakasszisztens a végzettségem.
Ha ez számít, jó eredményre vizsgázva szereztem oklevelet.
júl. 25. 07:08
30/32 anonim válasza:
Azt lehet 4x ezni. De az is max 400 pont. Intézményiből egy 40-et rá kéne még dobni, 440 alatt nem igazán jutsz be sehová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!