Nagyjából 300 pontal milyen szakokra lenne esélyem bejutni?
A szociálpedagógiát tekintve a felvi kalkulátora 328-ra hozta ki a pontszámaimat.
Utána olvastam a szociálpedagógusok munkaköreinek és egészen szimpatikus, azonban szeretnék több információt, esetleg gyakorlati példákat. Tudnátok írni néhány gondolatot a témában?
További kérdésem még, hogy mi kellene ahhoz hogy odáig emelném a pontszámaim, hogy biztosan felvegyenek pszichológiára?
Emelt érettségi, esetleg több tárgyból vagy mi jöhet szóba még?
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Hogyan érdemes elkezdeni a felkészülést és mikor van az emelt érettségik határideje?
oktatas.hu, itt tudsz majd tájékozódni, vagy felvi.hu ott a jelentkezéssel kapcsolatban mindent megtalálsz (itt kell majd jelentkezni).
Amúgy február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberi képzésre, nem tudom mikortól, és május júniusban vannak az érettségik. Attól, hogy nem érettségiztél, jelentkezhet, mert utána még fel tudod tölteni a jobb eredményt.
Érdemes megnezni a tanmenetet, illetve, hogy melyik tárgyból mit kell tudni. Szerintem az oktatás.hun rajta van (igen, megneztem), de valahol fent van a neten, beirod pl. matematika érettségi követelmény, és egy táblázatba lesz sorolva. Most nézem állítólag változni fog. Szóval, szerintem első körben azzal legyél képbe, hogy mire mit kérnek. Utána próbáld a témákat leosztani, és tervet készíteni, meglátod mennyit tudnál megtanulni májusra. Utána pedig ne foss be a sok anyagmennyisegtol, a nem érsz a végére, akkor is jelentkezz vizsgára. Ehhez jó tipp, meg az elején próbálj meg szelektálni, és a nagy vonalakkal legyél tisztában. Ha nem megy egyedul, járj el tanarhoz. Marhadrága, de sokat segíthet egy jó és szimpatikus tanár. Viszont nagyon meg kell nézni.
Remélem tudtam segíteni.
Bármelyik őszi vagy tavaszi vizsgaidőszakban tehetsz szintemelőt, ha közép eredményed már van az adott tárgyból. Ha nem technikumba jársz (tehát érettségiztél már 5 tárgyból), akkor pénzért. Melyik tárgyról lenne szó egyébként? Emelt törire pl Héder Heni nagyon jó, tiktokon, instán megtalálható. 6000 Ft nála egy tanóra (az még jónak számít, hidd el, nálunk a kihalt megyeszékhelyen van, aki 10 ezerért tart) De ha most kezdenéd a felkészülést, tényleg érdemes lenne hagyni magadnak időt tavaszig, hogy tényleg elérd a várt eredményt, nem kell sietni még most ősszel.
Az alap és osztatlan képzésekre való jelentkezéshez február 15-ig történik meg, keresztfélév csak mesterképzéseknél van. Az meg, hogy "van e lehetőség a későbbi felvételizésre úgy, hogy ne veszítsek évet?" Nem értem mire irányult. Nyilván később kezded el, később is fejezel egy 4-5 éves képzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!