Nagyjából 300 pontal milyen szakokra lenne esélyem bejutni?
23:45, Miért kell így beszélni? Mi jogosít fel arra, hogy ilyen stílust vegyél fel? Szerintem szemrehányás nélkül is le lehet írni azt a pár sort. Ilyenkor azt gondolom, hogy akik így írnak, nagyon nincsenek önmagukkal kibékülve, mert valami gebasz van az életükben. Ennyire mindegy neked milyen stílusban beszélsz? Remélem nem orvos vagy/vagy legalább is nem emberekkel foglalkozol. Szomorú. :(
Kérdező! Ha a "felvi ponthatárok" kifejezést beírod a keresőbe ki fogja neked adni a felvi.hu oldalán található összes intézmény ponthatárait egy táblázatban. (2023. szeptemberben induló képzéseket keresd, majd katt. az intézményre). Ebből tudsz következtetni, hogy idén/jövőre mi várható.
Tipp: Iskolától függ, hogy hova mennyivel vesznek fel, érdemes mindegyiket átnéznézni. Pl. valamelyik évben (most nem tudom hogy van), az ELTE-n egy bizonyos szakra kb. +100 ponttal (400 körül) vették fel a leendő hallgatókat, míg a Szegedi Egyetemen elég volt 300 körül lenni.
Nem tudom jelenleg mi hogyan mozog, de ha megnézed amit írtam, minden ott lesz szépen, csak át kell böngészni. :)
Sikeres jelentkezést kívánok, az mindig jó, ha tanul az ember!
"Nagyjából 300 pontal milyen szakokra lenne esélyem bejutni?"
Azoknál a szakoknál ahol a ponthatár 0-300 között van: [link]
Ponthatár mindig az utolsó felvettnek a pontszáma, szóval a ponthatár ok nem adnak biztos támpontot, bármikor csökkenhetnek és nőhetnek.
Hú mondjuk ezt a lepontozást nem értem az én válaszomra(második), nézzétek meg az utóbbi 3-4 év pontjait. Teljesen valós amit írtam benne:D Nem az összes szakra igaz(egyértelműen nem jogászra gondoltam...), de már a pontozás is másképp megy idéntől. Van ahol 50 ponttal többet kaptam ugyanazon a szakon különböző egyetemeknél.
Nézd meg a szakleírásokat, minta tanterveket, mi is érdekel valójában. Innen meg nézd meg hol tanítják azokat a szakokat és hogy alakultak a pontok. Vannak olyan egyetemek amikről én is lemondtam, mert reálisan a középiskolai érdemjegyeimmel 100% hogy nem jutok be. Bár ebben az új rendszerben kíváncsi leszek, hogyan alakulnak a pontok...
De pl Károlin szociológia levelezőn is alacsonyak a ponthatárok, ugyanez Károlin az emberi erőforrások levelező, gazd. menedzsment... Nem lehetetlen! Pedig a Károli nem egy "rossz" egyetem. Az már megint más kérdés, hogy csak önköltségesre kerülne e be a kérdező...
Pszichológiát felejtsd el ennyi ponttal, önköltségesre is kevés. Egyébként ezekkel a szakokkal semmire nem mész, pont annyira, hogy elmondhatod, hogy egyetemre jársz, de a munkalehetőségeid meg fogynak egyezni egy sima érettségi szintnél.
Ha tényleg annyira akarod azt a pszichológiát (mert azzal még vinnéd is valamire), akkor inkább felvételizz újra és nézd meg a kiválasztott egyetem felvételi követelményeit és intézményi pont szerzési lehetőségeit, hogy a lehető legnagyobb eséllyel bejuss.
Egyébként ennyi ponttal mérnök szak meg lehetne, bár az érdeklődési köröd alapján rájöttem, hogy humános vagy, annyival meg mérnökiről első félév után kibuksz.
Köszönöm a válaszaitokat!
Mellesleg van még egy idén szerzett oktatási szakasszisztens végzettségem, amit 4-essel végeztem el, valamint az itt kapott bizonyítványom átlaga is ezzel az értékeléssel egyezik, ha ez jelent valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!