Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nagyjából 300 pontal milyen...

Nagyjából 300 pontal milyen szakokra lenne esélyem bejutni?

Figyelt kérdés

2024. júl. 3. 22:56
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
0%
Látom nem véletlenül ilyen alacsony a pontod ha olyan tehetetlen vagy hogy magadtól eszedbe sem jut megnézni hogy a korábbi években hogyan alakultak a ponthatárok az egyes szakoknál... Nyilván nagy valószínűséggel orvosira nem fogsz bekerülni se a pszichológiára ahol minden évben 460 pont körül alakul a ponthatár kis szórással, és arra is nagy a valószínűség, hogy a szőlész-borász szakhoz nem kell született zseninek lenned / OKTV versenyeket nyerned idén sem ha tavaly 150 ponttól felvételt lehetett nyerni. Viszont hadd ne írjam már le az összes szakot ahol 300 alatti volt a ponthatár, jó!?
2024. júl. 3. 23:45
 2/32 anonim ***** válasza:
23%
MATE-n vannak alacsonyabb ponthatárok, Károlin is akár, főleg ha levelezőre jelentkezel. Bár bennmaradni ezeken is kell, tehát vannak azért elvárások. De én lehet helyedben megnézném a FOSZK-os lehetőségeket.
2024. júl. 4. 07:47
 3/32 anonim ***** válasza:

23:45, Miért kell így beszélni? Mi jogosít fel arra, hogy ilyen stílust vegyél fel? Szerintem szemrehányás nélkül is le lehet írni azt a pár sort. Ilyenkor azt gondolom, hogy akik így írnak, nagyon nincsenek önmagukkal kibékülve, mert valami gebasz van az életükben. Ennyire mindegy neked milyen stílusban beszélsz? Remélem nem orvos vagy/vagy legalább is nem emberekkel foglalkozol. Szomorú. :(

Kérdező! Ha a "felvi ponthatárok" kifejezést beírod a keresőbe ki fogja neked adni a felvi.hu oldalán található összes intézmény ponthatárait egy táblázatban. (2023. szeptemberben induló képzéseket keresd, majd katt. az intézményre). Ebből tudsz következtetni, hogy idén/jövőre mi várható.

Tipp: Iskolától függ, hogy hova mennyivel vesznek fel, érdemes mindegyiket átnéznézni. Pl. valamelyik évben (most nem tudom hogy van), az ELTE-n egy bizonyos szakra kb. +100 ponttal (400 körül) vették fel a leendő hallgatókat, míg a Szegedi Egyetemen elég volt 300 körül lenni.

Nem tudom jelenleg mi hogyan mozog, de ha megnézed amit írtam, minden ott lesz szépen, csak át kell böngészni. :)

Sikeres jelentkezést kívánok, az mindig jó, ha tanul az ember!

2024. júl. 4. 08:53
 4/32 anonim ***** válasza:
100%

"Nagyjából 300 pontal milyen szakokra lenne esélyem bejutni?"

Azoknál a szakoknál ahol a ponthatár 0-300 között van: [link]

Ponthatár mindig az utolsó felvettnek a pontszáma, szóval a ponthatár ok nem adnak biztos támpontot, bármikor csökkenhetnek és nőhetnek.

2024. júl. 4. 09:22
 5/32 anonim ***** válasza:
100%

Hú mondjuk ezt a lepontozást nem értem az én válaszomra(második), nézzétek meg az utóbbi 3-4 év pontjait. Teljesen valós amit írtam benne:D Nem az összes szakra igaz(egyértelműen nem jogászra gondoltam...), de már a pontozás is másképp megy idéntől. Van ahol 50 ponttal többet kaptam ugyanazon a szakon különböző egyetemeknél.

Nézd meg a szakleírásokat, minta tanterveket, mi is érdekel valójában. Innen meg nézd meg hol tanítják azokat a szakokat és hogy alakultak a pontok. Vannak olyan egyetemek amikről én is lemondtam, mert reálisan a középiskolai érdemjegyeimmel 100% hogy nem jutok be. Bár ebben az új rendszerben kíváncsi leszek, hogyan alakulnak a pontok...

De pl Károlin szociológia levelezőn is alacsonyak a ponthatárok, ugyanez Károlin az emberi erőforrások levelező, gazd. menedzsment... Nem lehetetlen! Pedig a Károli nem egy "rossz" egyetem. Az már megint más kérdés, hogy csak önköltségesre kerülne e be a kérdező...

2024. júl. 4. 15:09
 6/32 A kérdező kommentje:
Leginkább a bölcsész szakok érdekelnek és ragadnak is meg számomra. Könnyen értem meg a filozófiát, a pszichológiát vagy a társadalomismeretet.
2024. júl. 4. 17:40
 7/32 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológiát felejtsd el ennyi ponttal, önköltségesre is kevés. Egyébként ezekkel a szakokkal semmire nem mész, pont annyira, hogy elmondhatod, hogy egyetemre jársz, de a munkalehetőségeid meg fogynak egyezni egy sima érettségi szintnél.

Ha tényleg annyira akarod azt a pszichológiát (mert azzal még vinnéd is valamire), akkor inkább felvételizz újra és nézd meg a kiválasztott egyetem felvételi követelményeit és intézményi pont szerzési lehetőségeit, hogy a lehető legnagyobb eséllyel bejuss.

Egyébként ennyi ponttal mérnök szak meg lehetne, bár az érdeklődési köröd alapján rájöttem, hogy humános vagy, annyival meg mérnökiről első félév után kibuksz.

2024. júl. 4. 17:50
 8/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Mellesleg van még egy idén szerzett oktatási szakasszisztens végzettségem, amit 4-essel végeztem el, valamint az itt kapott bizonyítványom átlaga is ezzel az értékeléssel egyezik, ha ez jelent valamit.

2024. júl. 4. 19:28
 9/32 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ha ilyen oktatási irányba mész tovább, tudod négyszereznu a szakmai vizsgád. Ha 4-es, akkor 360 pont. Arra jönnek még rá intézményi pontok, ha van egy legalább 45%-os emelted vagy nyelvvizsga, sporteredmény.
2024. júl. 4. 20:16
 10/32 anonim ***** válasza:
100%
3-as: Az jogosítja fel, hogy idegbeteg, így általában nem megy neki az emberséges hozzáállás.
2024. júl. 5. 07:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!