Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen esélyeim vannak emelt...

Milyen esélyeim vannak emelt kémia érettsegin, ha nem jártam kémia fakultációra? Tudok 90% fölöttit írni?

Figyelt kérdés

jún. 16. 13:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A képességeidtől és előzetes tudásodtól függ.
jún. 16. 13:45
 2/4 anonim ***** válasza:
85%
Ne haragudj, de ha nem tudod magadtól, hogy fakultáció nélkül is mehetnek nagyon jól a feladatok és fakultációval is mehetnek nagyon rosszul, akkor szinte esélytelen, hogy 90% felettit írj. Viszont a következő érettségiig még sok idő van, gyakorlással sokat javulhatsz.
jún. 16. 13:49
 3/4 anonim ***** válasza:
80%
Az sajnos tény, hogy a normál, nem fakultációs gimnáziumi kémia tankönyvek nem fedik le az emelt érettségik tananyagát. Én beszéltem olyan kémiatanárral, aki szerint még a középszintű kémia érettségire sem tökéletesen elegendő az, ami a normál gimnáziumi tankönyvekben benne van. Úgyhogy az emelt érettségihez mindenképpen hozzá kell tanulnod, különösen, ha 90% körüli eredményt akarsz. Vedd meg a Mozaikos fakultációs (11-12.) kémia tankönyveket és munkafüzeteket, aztán mindent bele! Ha nem megy magadtól, tanárra is szükséged lehet.
jún. 16. 17:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Lehetséges.

90%-ot elég nehéz elérni(nagyban függ hogy milyen feladatsort kapsz), 80-85% reálisabb ha magadtól készülsz fel persze nem lehetetlen. Kémia faktos voltam, de nem ért semmit első próbálkozásra 37% lett.

Októberben újra írtam az egész nyaramat kémiá tanulással töltöttem teljesen önállóan készültem fel és végre elértem a 91%-ot. A legtöbb ismerősöm, aki újra írta inkább 80% körülit írt.

Mozaikos 11-12es könyvből tanultam az elméletet. Szóbelihez viszont szerintem nem elég általános kémiához néztem a villányi érettségis könyvet.

Számoláshoz: 5ösöm lesz kémiából, de nem az egészet csak a gázelegyeket, keverékeket, ismertelen szervest, kristályvizest. Szerintem hasznosabb a bzsb honlapról az összes feladatot begyakorolni és nem az ötösöm 800+ feladatával bajlódni.

Nekem bevált

jún. 26. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!