Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tényleg olyan nehéz az emelt...

Tényleg olyan nehéz az emelt szintű biológia érettségi?

Figyelt kérdés
Most még csak 10.-es vagyok, de majd biológiából és kémiából szeretnék emelt szintűt csinálni. Mindkét tantárgyat szeretem, szívesen tanulom őket, és jó is vagyok belőlük. Viszont mindenhol azt látom, hogy az emelt biosz olyan nehéz, hogy vért izzadsz. Ezt azért nem értem, mert ismerőseim is vannak, akik 1 év alatt felkészültek az emelt biológiára, és jól is sikerült nekik. Vagy csak szimplán szerencséjük volt?

2020. júl. 16. 15:22
A kérdező szavazást indított:
Igen, akkor is nagyon nehéz, ha éjjel-nappal tanulsz rá
Ha rendesen tanulsz, akkor menni fog
25 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én kb 3-4 hónapot tanultam bioszra,intenzíven tanultam de azért volt pár nap amikor csak bambultam,és teljesen rendben ment:)

Szerintem emelten már nem nagyon van olyan,hogy szerencse.(persze van feladatsor ami esetleg becsapos ,de később megmagyarázom miért érzem így..ha nagyon nehéz akkor masnak is nehéz nem csak neked :) )

Az elején amikor keveset tudtam és nagyon könnyen össze lehetett zavarni egy bonyolultabb kérdéssel én is csak a szerencsében hittem, de ha valaki tényleg felkészül akkor szerintem bioszból nehéz megfogni.:)

Kémiára 1 évet készültem az első 4 hónap alapozás volt és akkor elég butának éreztem magam,teljesen a nulláról indultam, annyit tudtam csak,hogy mi a rendszám.:D nem volt sikerélmény az elején

Nem gimis voltam,ha te az vagy és van faktod is stb akkor semmitől sem kell félni! Nagyon ügyes leszel 🍉

2020. júl. 16. 16:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok,csak annyit szeretnek mondani hogy én otthon maradtam egy évet és jartam tanarhoz ezért picit más sajnos a helyzetünk :<

Úgyhogy 3-4 hónap a többi érettségi mellett kevés idő,viszont 2 év alatt már 230%-os feladatsorokat fogsz írni

2020. júl. 16. 16:45
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ezt nagyon motiváló volt elolvasni! :)
2020. júl. 16. 17:24
 4/7 anonim válasza:
100%
Én alapvetően nem vagyok olyan nagyon szorgalmas, általában csak kijegyzeteltem az anyagot, rajzolgattam hozzá ábrákat, aztán néha-néha újraolvastam, de magolni nem nagyon magoltam be semmit, és 90%-os érettségit sikerült írnom. Volt benne szerencse is, persze, de szerintem nem volt olyan elképesztően nehéz. Ha érdeklődő vagy és jó a tanárod, nem lesz semmi gond vele. :)
2020. júl. 17. 20:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Engem is ez a kérdés foglalkoztat, bár én a készülés közepében vagyok jelenleg, jövőre érettségizek...

Nagyon bízom abban, amit az előttem írok mondanak, hogy alapos felkészültség mellett nem tudnak megfogni. Remélem:D

2020. júl. 18. 23:13
 6/7 A kérdező kommentje:
Akkor sok szerencsét! :D
2020. júl. 19. 00:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem kémiából kell egy év, hogy fel tudj készülni.

Ideális esetben:

- 4 hónap az elméletre

- Utána ha ez megvan végigmész 2 hónap alatt a számolásokon.

- A maradék 6 hónapban pedig tolod a múlt évek feladatsorait, rendszerezed a tudásod. Itt már el lehet menni magántanárhoz is. De az alap felkészítő szakaszban inkább jobb egy struktúrált tanfolyam, ahol temposan végigmész az anyagon.

2023. márc. 9. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!