Egyetemi pontszámításba ha figyelembe veszik a nyelvvizsgát (angol és német) akkor mindkettőből letehetem C1 szinten 2x20 pontért? Vagy csak 1 nyelvből lehet C1?
Figyelt kérdés
Angol is lehet C1 és német is lehet C1? Vagy csak 1 C1 lehetséges. Mi van akkor ha van egy B1 és egy C1? Akkor is 2x számítódik (ha jól emlékszem 15 és 20 pont).
Kb 430 pont kellene összesen, emeltszintű duplázással és nyelvvizsga tudnám elérni csak.
jún. 14. 09:55
1/8 anonim válasza:
Nem, egy jogcímen nem adnak 2× pontot. Egyénként szakfüggő is hogy mit fogadnak el és mit nem.
2/8 anonim válasza:
Ha az emeltekért 2x 50 többletpontot kapsz, akkor a nyelvvizsgáért már nem kaphatsz.
3/8 anonim válasza:
Melyik egyetem és melyik szak, mert ez lényeges kérdés.
4/8 anonim válasza:
Általában le van írva, hogy nyelvvizsgákért összesen mennyi pontot kaphatsz (Pl. tegyük fel, hogy egy egyetemen adnak 50 pontot a C1-es vizsgákra, de a "maximum" 80 - ebben az esetben csak annyit kaphatsz meg, nem 100-at). Mindenképp nézd meg felvin vagy az iskola saját honlapján, van-e ilyen megkötés.
5/8 A kérdező kommentje:
Állatorvosi egyetem.
jún. 14. 12:09
6/8 anonim válasza:
Oh, ránézve értem, miért vagy összezavarodva, tényleg elég nyakatekerten van kiírva. Szerintem a 20 pont a maximum amit kaphatsz rá, de érdemes lehet felhívni a TO-t, mert tényleg nem teljesen egyértelmű.
7/8 A kérdező kommentje:
TO? Bocsi, az mit takar?
jún. 14. 12:17
8/8 anonim válasza:
Megnéztem az egyetem szabályzatát. 1 db. B2 színtű nyelvvizsgáért, ami lehet angol vagy német, 15 pontot adnak. Továbbá 1 db C1 nyelvvizsgáért, ami lehet angol vagy német 20 pontot adnak. Tehát összesen ezen a jogcímen 35 pontot kaphatsz összesen.
TO= tanulmányi osztály, de erről a témáról nem kell megkérdezni őket, mert világosan le van írva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!