BME-TTK Matematika Bsc, reális célkitűzés?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Természetesen egy gyk kérdés alapján, ismeretlenül ezt nehéz megmondani, mégis hálás lennék, ha valaki, akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, megosztaná a véleményét: végzős diák vagyok, és ez az a szak, ami a leginkább érdekel. A probléma, hogy nem tudom, mennyire reálisak az esélyeim, elsősorban nem a felvételhez, hanem inkább a szak elvégzésére. A matek emeltem 91% lett, nagyrészt figyelmetlenségi hibák miatt. Sajnos tudom magamról, hogy igazából nem vagyok tehetséges matematikában, nem is voltam soha az 'élmezőnyben' jegyek vagy eredmények tekintetében. Viszont a matek az (főleg a bizonyítások), ami valóban érdekel, és örömet okoz, amikor "összeáll a kép" és egy problémára végül kijön a megoldás. (Persze az egyetemi matek egészen más szint, most csak gimnáziumi tapasztalatok alapján...) Alapvetően nagyon szorongó típus vagyok, de sokszor a matek képes egy 'biztos pontot' jelenteni, megnyugtat és mégis izgalmas:) Kellő szorgalommal, kitartással elvégezhető a szak szerintetek olyan diákok számára is, akik nem különösebben tehetségesek a tárgyból, de annál inkább érdeklődnek iránta? Vagy bizonyos kompetenciák nélkül egyszerűen nem reális a szak elvégzése?jún. 10. 19:53
1/7 anonim válasza:
Hát már ne is haragudj, de ha 91% lett az emelt matekod az már azért teljesítmény!
Fogalmam sincs, hogy miket tanítanak ott, de mivel szereted és élvezed a matekot ezért nem lehet nagy probléma elvégezni ezt a szakot. Nem véletlenül értél el ilyen jó eredményt az érettségiden. Persze, nem lesz könnyű, mert gondolom nem “büfészak” a képzés, de ha szorgalmasan tanulsz és kitartó vagy akkor teljesíthetőnek gondolom.
2/7 anonim válasza:
Persze, neked menni fog az. :) ez nem semmi teljesítmény
3/7 anonim válasza:
Azt, hogy valakinek mennyire fog menni az egyetemi matek, nem jósolható meg biztonsággal a középiskolai matek teljesítmény alapján. A magasabb matematika ugyanis kicsit más agyat kíván. Vannak, akik színjeles középiskolai matekkal és magas pontszámmal végleg kibuknak egy-két éven belül mondjuk az algebra vagy az analízis miatt nemhogy a matek alapszakról, hanem még a matek-fizika tanári szakpárról is, pedig vért izzadnak a tanulásban. Ugyanakkor van, aki csak épphogy csusszan be az egyetemre és ha nem is feltétlenül jó jegyekkel, de simán végigcsinálja a matek alapszakot vagy a matektanár szakot. Próbálj bízni magadban, és belenyugodni abba, hogy a puding próbája az lesz, ha megeszik.
4/7 anonim válasza:
Én ide járok fizikára.
Ha motivált vagy és érdekel az anyag, akkor menni fog.
5/7 Szergej55 válasza:
Nekem anno 59% lett az emeltem (19 évesen lustább voltam még :D) és nem vagyok rossz matekból, 91 százalékkal ez ne is legyen kérdés számodra!
6/7 anonim válasza:
Ha elég szorgalmas vagy, és kitartó, szeintem menni fog
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat!:)
júl. 25. 10:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!