Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Most igaz lehet az 600 ezerre...

Most igaz lehet az 600 ezerre emelkedik a könyvelői tanfolyamok ára és még most kell jelenzkeznina 300 ezresre?

Figyelt kérdés

Valamint ha diploma mellé letennék egy könyvelőit, akkor konyvelokent alkalmaznának es felesleges volt a diploma? És vmi kozepkategoriás fizum lenne?va

Vagy többet ér egy tanfolyam a munkaeropiacon mint egy diploma es akkor is feleslegesen tettem le?

2024. jún. 9. 14:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Az áremelkedés igaz. A fizetés és az álláslehetőségek meg szerintem attól függnek, hogy milyen diplomáról van szó. De szerintem egy diploma soha nem felesleges.
2024. jún. 10. 17:30
 2/4 A kérdező kommentje:

Valami hatoságilag kiterjesztett dolog miatt. Emelni kotelező az óraszámokat, meg ilyenek miatt lesz dupla annyi a díja.

"FONTOS: 2024 júliusától hatósági képzéssé alakul át"

"510-ról 1150-re emelkedik az óraszám 80%-os óralátogatási kötelezettséggel, mely a képzési idő és a képzési díj emelkedését eredményezi. "

[link]

2024. jún. 10. 18:43
 3/4 A kérdező kommentje:

Közgazdász diplomám van, vért izzadtam vele, most meg ugx tűnik mjntha nem kéne sehova, piti ügyintézői állásoknál kérik a piti ügyintézői fizetések mellé, ennyi erővel sima szamvitel pénzugy ügyintéző tanfolyammal ugyanott lennék.

Vagy a könyvelőivel.

Akkor minek vergődtem én 4 évig a diplomával?

2024. jún. 10. 18:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Ezek még jó árak voltak. Én most rákeresve 900 ezerért láttam az új rendszerben indítandó ilyen tanfolyamokat ezen a területen és 3 évre emelkedett a tanfolyam hossza.

A személyesen tartandó órák miatt a vidékiek legnagyobb része eleve ki is van ezzel zárva a képzésből. Már eddig is vizsgázni Budapestre kellett menni (a legtöbb felnőttképzésnél), ott megszállni (mert általában 8, vagy 9 órakor kezdődtek a vizsgák), már ez is nagyon megnehezítette a vidékiek dolgát és költségesebbé is tette számukra.

Ha a többi képzés is átalakul hatóságivá, akkor azzal annyi is a felnőtt átképzéseknek (mert például ehelyett a tanfolyam helyett 3 év alatt inkább elvégez egy BSC-t, ugyanolyan költségen) és ha nem budapesti, akkor mehetne drágán kollégiumba, vagy inkább el se kezdi, mert ha vidéken van a munkahelye, akkor hogy költözzön el?

A vidékiek ki fognak maradni a felnőttképzésből.

Azt olvastam, hogy azzal indokolják a hatósági képzések bevezetését egyre több területen, mert romlik a tanulók teljesítménye. De ez a tanárokon is múlik.

Én is tanítottam, tudom. Úgy tanítottam, hogy mindenki értse mert nekem ez volt a fontos és nem ütöttem az asztalt és ordítoztam, hogy mennyire hülyék. Jól meg is tanulta mindenki, amit tanítottam és rövid idő alatt, mert pozitívan és haladóan álltam hozzá. Egy megfelelő tanár logikusan építkező tananyaggal már rövid idő alatt is meg tudja értetni az anyagot még a lassabb, koncentrációs problémákkal küzdő tanulókkal is.

Az online előadások sem az ördögtől valók, ugyanúgy hallgathatók, ugyanúgy lehet kérdezni, mint az élő személyes jelenlétnél, ennek kizárása maradiság. Ha online az előadás, akkor egyszerűen rögzítésre kerül és vissza tudja nézni mindenki azt a részt, amit szeretne.

Komolyan mondom (képletesen, mert írom), visszafelé fejlődik a rendszer.

Ne vegye senki sértésnek. Ez csak egy kritika volt, mert átgondolandó, hogy ezek az átalakítások jót tesznek-e a képzéseknek, azoknak, akik szeretnének valami újat tanulni, új szakmát és az egész gazdaságnak jó-e ez így.

jan. 9. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!