Vegyészmérnök Bsc mellé jó párosítás lehet a matematika Bsc?
Figyelt kérdés
Elsősorban olyan válaszok érdekelnének, aki dolgozik és tényleg jobban rálát erre. Szóval vegyészmérnök Bsc-n tanulok és szeretnék mesterképzésre menni, de oda felvételi van. Erre nyilván készülni fogok, de nem szeretnék mindent egy lapra feltenni, és most próbálok B terveket gyártani, mert elég kellemetlen lesz, ha ott derül ki, hogy mégsem okés a dolog és azt sem tudom mit csináljak. Az érdekel, hogy pl. munkahelyen lehet ennek valós haszna, előnye az iparban a mérnöki munkában? Nem voltam rossz matematikából, meg szeretem is, de biztos nehéz lesz és hát, nem olcsó mulatság, érdekel, hogy megéri-e ilyenbe befektetni...2024. máj. 29. 15:35
1/2 anonim válasza:
Elsősorban az a kérdés, hogy mi a hosszútávú célod? Ahhoz hogy vegyészként helyezkedj el teljesen felesleges overkill matematikus szakot elvégezni, tekintve hogy jóval nehezebb, mint egy vegyészmérnök szak. Ha viszont valami vegyészettel kapcsolatos domainen szeretnél Data Analyst / Data Scientist / Machine Learning fejlesztő munkakört betölteni akkor nem hogy hasznos lehet, hanem kifejezetten szükséges mert azzal a kevés, gyenge matekkal amit vegyészmérnökin oktatnak nem ugrod meg azt a szintet hogy ilyen pozit betölts.
2/2 A kérdező kommentje:
Nem vegyeszkent akarok laborban dolgozni, a mernoki oldala jobban megfogott a dolognak. Nyilvan nincs most konkret elkepzelesem, hogy pontosan mivel akarok majd foglalkozni, inkabb tapogatozok meg, hogy mi az amiben erdemes fejlodni, hogy pl gyartasban dolgozo mernokkent, pl valamifele folyamatmernokkent, uzemmernokkent sikeresebb lehessek. De utana nezek majd azoknak amit irtal, konkretan azokon nem gondolkoztam meg, köszi!
2024. máj. 29. 18:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!