Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Matematika és kémia az ALAPOKT...

Matematika és kémia az ALAPOKTÓL érthető(bb)en! ▪︎ ▪︎ ▪︎ Léteznek ilyen könyvek, pdf-ek, módszerek (akármi más), mely igenis meg tudja(!) taníttatni egy nem igazán reál beállítottságú emberrel a matematikát és a kémiát hogy (nyilvánvalóan idővel)...?

Figyelt kérdés

Melyek igenis meg tudják(!) taníttatni egy nem igazán reál beállítottságú emberrel a matematikát és a kémiát, hogy (természetesen idővel) AKÁR be tudjon jutni egy mérnöki szakra, és később msc-s diplomásként tudja elhagyni az egyetemet?

(Most - itt - nem a diploma megszerzését követő elhelyezkedési lehetőségekről van szó. Csupán megkedveltetni volna jó vele a reál tárgyakat, és megtanítani kell ezt az embert, hogy igenis be tudjon jutni és el tudjon végezni egy mérnök szakot - vegyészt [rosszabb esetben villamosmérnökit] elsődlegesen).

ápr. 15. 20:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Matekhoz ott van pl Matekoázis tanulóprogram, ott az alapoktól elmagyarázzák, begyakoroltatják interaktívan a matekot.
ápr. 15. 20:30
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Utánanézek azonnal!

Másokhoz: jöhetnek még tippek!

(Kémiához is! 😉)

ápr. 15. 20:37
 3/9 anonim ***** válasza:
29%
Ha nem olyan beállítottságú vagy, akkor úgyse fog menni igazán...
ápr. 16. 07:35
 4/9 A kérdező kommentje:

Remek...

"Örülök."

ápr. 16. 13:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Rajtad múlik. Matekhoz mateking vagy amit előttem mondtak, kémiához én 2 érettségi felkészítőt ismerek, a lvlUP meg a Biokemonline. Egyébként inkább bátorítanálak, én sem voltam reálos anno, most mégis vegyészmérnöknek tanulok, elég jó az átlagom. DE! Nagyon sok szorgalom kell, ezt nem venném félvállról.
máj. 13. 13:09
 6/9 anonim ***** válasza:

A középiskolás matek az négy vékony könyv. A matekhoz hajlandóságot érző 20 éves, vagy huszonéves embernek az összesen mondjuk egy hónapi teljes munkaidős tanulnivaló, aki meg nem érez hajlandóságot, annak ugyanoda eljutni 6 hét, de legyen 10, az is tök mindegy.

Alkalmazni a tanultakat, na, ott van a lényeg. Arra valóban kissé rá kell érezni. Millió példát kell csinálni, az egyszerű favágó alap-példákon kezdve, az egyre gondolkodtatóbbakig. Van egy pár példatár, amelyek így épülnek fel.

Villamosmérnökként marhára nem értem, hogy miért mindegy, hogy vegyész, vagy villamos. Amikor én egyetem előtt álltam, akkor az ember oda irányult, amely tudományágat kedvelt. Elképzelni nem tudtam volna, hogy olyant tanuljak éveken át, és utána olyant dolgozzak életen át, ami nem érdekel. Ha meg egyikhez sem fűz semmi, akkor talán a választást is meg kéne fontolni, lehet, hogy a lótenyésztés vagy a kettős könyvelés jobb lenne.

máj. 13. 15:05
 7/9 A kérdező kommentje:

Igazat adok neked utolsó, hétszentség, hogy inkább a vegyészet az, ami sokkal jobban érdekel, és amennyire tudom a villamosmérnök (emellett) még elképesztően nehéz is!

Ha "jó" hozzászólásokat olvastam ezzel kapcsolatosan...

"Alkalmazni a tanultakat, na, ott van a lényeg!"

"Arra valóban kissé rá kell érezni. Millió példát kell csinálni, az egyszerű favágó alap-példákon kezdve, az egyre gondolkodtatóbbakig."

Ha e mentén elindulok, többnél is több példát oldok meg folyvást, az hozzá segíthet, hogy a későbbiekben - akár - vegyészmérnök hallgatónak is felvegyenek (és bent is maradjak a szakon)?

máj. 13. 21:32
 8/9 A kérdező kommentje:

"Egyébként inkább bátorítanálak, én sem voltam reálos anno, most mégis vegyészmérnöknek tanulok, elég jó az átlagom. DE! Nagyon sok szorgalom kell, ezt nem venném félvállról."

Köszönöm szépen Neked is! Ez most kicsit jól esett!

Illetve igyekszem megfogadni, amit a legvégén írtál!

máj. 13. 21:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Én a matekinget tudok ajánlani,illetve egy online kémia felkészítőt.

Utóbbiból nekem a oef.hu-s jött be,Villányi Attila tartja az órákat,aki elismert és tapasztalt középiskolai oktató.Lehet csak elméleti anyagot vásárolni,ill.van számolós kurzus,szerintem hasznos bontásban.

okt. 26. 19:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!