Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pályaválasztás felnőttfejjel....

Pályaválasztás felnőttfejjel. Ti mit javasolnátok?

Figyelt kérdés
Felnőtt fejjel gondolkozom a továbbtanuláson, de nagyon nem voltam jó tanuló, nem is volt semmi célom, így tojtam bele nagy ívben. Nem sok tudással rendelkezem. Ami biztos, gyűlölöm a magolást, hidegen hagynak a nehéz olvasmányok, érdekelnek a műszaki dolgok, kiváltképpen az autók, s minden, ami az épületgépészettel kapcsolatos, fűtés, klímatechnika, stb. Ti mit javasolnátok? 27/F
máj. 21. 11:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted a matek a legnehezebb egy gépészmérnök szakon?? Az se könnyű de annál sokkal nehezebb tárgyak vannak. Természetesen pár könnyebb is. De nem kell parázni, kellő kitartással és szorgalommal egy kevésbé okos ember is el tudja végezni. Nagyon sok kitartással.
máj. 22. 00:03
 12/15 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs, mennyire vagyok okos. Bár tény, ami kicsit is érdekel, könnyen megtanulom. Az emelt föcit is könnyen megtanultam, de mondjuk földrajz szakra a világért se mennék. Pontosabban jártam egy 2 évet, de annyira nem érdekelt az egész, egyébként már az elejétől fogva, hogy végül önként feladtam.
máj. 22. 00:31
 13/15 anonim ***** válasza:
29%
Szóval ilyen feladós fajta vagy. Így nem javaslom az egyetemet, mert egy-két bukás után abbahagynád, mint az emberek 50%-a. Csinálj inkább szakmát, lehet az való neked, abból is az ami érdekel.
máj. 22. 05:04
 14/15 anonim ***** válasza:
69%

6-os csak trollkodik ezzel a gépész szakkal, ne vedd magadra.

Először is qvára nem éri meg gépésznek tanulni. Hírhedten rosszul fizetettek a gépészmérnökök, munka meg alig van. Az IT-sek csak röhögnek a gépészek fizetésén.

Másodszor meg ez a “feladós fajta vagy” duma… A gépészmérnők szak NAGYON NEHÉZ, az emberek ⅔-a kihullik, és tényleg nagyon nehéz tárgyak vannak.

Rendben, egy kicsit vicces is, amikor valaki ennyire nem képes felmérni a helyzetet, hogy kinek mit ajánlgat…

Szóval kérdező nyugodtan hagyd figyelmen kívül a troll 6-ost és gondolkozz szakmákban.

máj. 22. 06:36
 15/15 anonim ***** válasza:
46%
Az alig van munka annyit jelent hogy ebben a hónapban 2x hívott fejvadász cég. Jó mondjuk nekem elég speciális szakterületem/tudásom van+ MSc másik szakon. A nagyon rosszul fizetett gépészek nettó 600-1000000 között keresnek, függ a tudástól és szakterülettől. Nem mindegy hogy tervezel vagy karbantartást vezetsz. Igen sokan kihullanak mérnöki képzésről, de nem azért mert lehetetlen teljesíteni, 1-2 bukás után feladják. Nehéz de kellő szorgalommal egy átlagos képességű ember aki mondjuk közepes volt matematikából simán elvégzi ha akarja.
máj. 22. 07:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!