Melyik egyetemet válasszam webfejlesztő informatikusként?
Sziasztok!
Lassan pályaválasztás előtt találom magam én is, és szeretném megtudni a lehetőségeket.
A lényegre térve, 18 éves vagyok, és a webfejlesztés terület a kedvencem, azon belül főként backend (jelenleg Go és néha Laravel, ezen felül Docker), frontenddel is elvagyok, de azzal nem érzem magam olyan jónak (Vue).
Lassan 4 éve fejlesztek, volt már saját mini php framework, quiz app, most meg egy realtime chat Go-val (+ MySQL és Redis).
Bocsi, hogy ennyit írok magamról, csak azt akarom tudatni, hogy van tapasztalatom vele.
Nem szeretnék egy fizikás/matekos suliba kerülni, hogy megutáltassanak velem mindent, mivel nem tartozik nagyrészt a területhez amit választottam.
Milyen opciók lennének? Főként Budapest és környéke érdekelne, de ha tud valaki jó sulit kimondottan nekem valóknak, azaz akik nem akarnak mást csak fejleszteni és egy diplomát, az írjon.
Mellesleg digitális kultúrából és Angolból fogok emeltezni.
Előre is köszi ;)
Te nem vagy “webfejlesztő informatikus”, csak egy középiskolás diák, aki szeret programozni.
Informatikus akkor lehetnél, ha elvégeznék egy programtervező informatikus vagy mérnökinformatikus szakot. Vagy legalább egy gazdasági informatikát.
Az írásod alapján vagy nézd meg a METU-t, ott van ilyen webfejlesztés-szerű szak. Vagy menj gazdasági informatikára a BGE-re vagy Corvinusra, az nem annyira matekos/fizikás, és nagy hasznát fogod látni.
Egyiket se ugyanis egyre több cég kezd rájönni, hogy a diploma és a használató tudás között nincs semmi összefüggés. Egy codecoolos képzés többet nyújt mint bármelyik magyar egyetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!