Szoftverfejlesztő vagy webfejlesztőt érdemesebb végezni? Melyik könnyebb? Melyikben több a munkalehetőség?
Simán csak szoftverfejlesztő szakmai képzés (felnőtt tanfolyam) hivatalosan már nincs. Webfejlesztő van, de más képzettségre épül (frontend, backend fejlesztő), ezért előtte ezek valamelyikét el kell végezned, ha még nem rendelkezel programozói tudással.
Ha nulláról kezded, akkor nem lesz könnyű. Ha már ismerős neked a programozás, akkor könnyebb lesz.
Munkalehetőség vagy lesz, vagy nem. A legtöbb cég elvár néhány éves gyakorlatot. Vannak cégek, ahol felvesznek gyakorlat nélküli junior fejlesztőket, ennek megfelelően alacsony bérért.
@3: a jelenlegi neve: Szoftverfejlesztő és tesztelő...
Itt az iskola idén is indított képzést
Rendben, én a képzések listáját néztem és abban ez nem volt benne. Abból indultam ki, hogy valószínűleg a megszűnő OKJ utódjául szolgáló átképzést szeretne, mert a régi rendszerben voltak ilyen OKJ képzések.
Az első találat "Informatika és távközlés ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.".
A második találat az előzőre mutat és azt írják, hogy az 5 év helyett "előzetes tudásbeszámítás esetén csökkentett időtartamban (akár 1-1,5 év alatt)" elvégezhető. Ha ez egyáltalán még aktuális és úgy megy oda, hogy szinte már mindent tud és csak a vizsgákat kell abszolválnia. De ha a tudása már meglenne, akkor nem kédezte volna, hogy melyik a könnyebb.
A harmadik kifutó OKJ képzéseket sorol fel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!