Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szoftverfejlesztő vagy webfejl...

Szoftverfejlesztő vagy webfejlesztőt érdemesebb végezni? Melyik könnyebb? Melyikben több a munkalehetőség?

Figyelt kérdés
szoftverfejlesztő, webfejlesztő

#szoftverfejlesztő, webfejlesztő
2021. máj. 8. 15:56
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
A melyik könnyebb kérdés után neked egyiket se. Ez a szakma pont nem a lusta emberekről szól aki csak a minimumot akarják teljesíteni.
2021. máj. 8. 16:09
 2/9 Alex Fly ***** válasza:
A webfejlesztés a szoftverfejlesztés egyik területe...
2021. máj. 12. 05:17
 3/9 anonim ***** válasza:

Simán csak szoftverfejlesztő szakmai képzés (felnőtt tanfolyam) hivatalosan már nincs. Webfejlesztő van, de más képzettségre épül (frontend, backend fejlesztő), ezért előtte ezek valamelyikét el kell végezned, ha még nem rendelkezel programozói tudással.

[link]

Ha nulláról kezded, akkor nem lesz könnyű. Ha már ismerős neked a programozás, akkor könnyebb lesz.

Munkalehetőség vagy lesz, vagy nem. A legtöbb cég elvár néhány éves gyakorlatot. Vannak cégek, ahol felvesznek gyakorlat nélküli junior fejlesztőket, ennek megfelelően alacsony bérért.

2021. máj. 28. 21:03
 4/9 Alex Fly ***** válasza:

@3: a jelenlegi neve: Szoftverfejlesztő és tesztelő...

Itt az iskola idén is indított képzést

2021. máj. 28. 22:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Akkor ez az MKKR-en kívüli, hivatalos képesítést nem adó tanfolyam lehet. Ilyen tanfolyamokból továbbra is van mindenféle. Még számítógépes játékfejlesztő is.
2021. máj. 28. 22:15
 6/9 Alex Fly ***** válasza:

@5: ha te mondod...

[link]

[link]

[link]

2021. máj. 28. 23:34
 7/9 anonim ***** válasza:

Rendben, én a képzések listáját néztem és abban ez nem volt benne. Abból indultam ki, hogy valószínűleg a megszűnő OKJ utódjául szolgáló átképzést szeretne, mert a régi rendszerben voltak ilyen OKJ képzések.

Az első találat "Informatika és távközlés ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.".

A második találat az előzőre mutat és azt írják, hogy az 5 év helyett "előzetes tudásbeszámítás esetén csökkentett időtartamban (akár 1-1,5 év alatt)" elvégezhető. Ha ez egyáltalán még aktuális és úgy megy oda, hogy szinte már mindent tud és csak a vizsgákat kell abszolválnia. De ha a tudása már meglenne, akkor nem kédezte volna, hogy melyik a könnyebb.

A harmadik kifutó OKJ képzéseket sorol fel.

2021. máj. 29. 00:12
 8/9 Alex Fly ***** válasza:
@7: érettségi után 2 éves képzés. És nem kellenek hozzá szakmai ismeretek, teljesen az alapoktól indul.
2021. máj. 29. 01:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Biztos így van, de a listában nem találtam ilyet (Szoftverfejlesztő és tesztelő). Vagy csak össze-vissza van megoldva a tájékoztatás. Nekem teljesen mindegy. Ez nem változtat azon, hogy könnyű biztosan nem lesz és a cégek többsége elvárja a gyakorlatot. Minden ilyen állásra sokan jelentkeznek és akkor már olyat fognak felvenni, akinek van elég gyakorlata, de nem kér túl sokat.
2021. máj. 29. 15:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!