Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Átlagos matekkal mennyire...

Átlagos matekkal mennyire menne a matektanári szak?

Figyelt kérdés
Az egyik szakom a töri lesz, a másik a föci vagy a matek. Átlagos vagyok matekból, talán egy picit jobb (osztályátlag: 4,2 átlagom: 4,7), de középszintű érettségire megyek. Eredetileg a töri-föcit céloztam meg, de elhelyezkedés, magánórák szempontjából jobb lenne, ha az egyik szakom a matek lenne. Viszont félek, hogy nagyon nehéz lesz, és nem fogom tudni végigcsinálni. Mit gondoltok, bevállaljam? Aki matektanári szakra jár/járt, mi a tapasztalata? Budapesti vagyok, az ELTE-re mennék, de minden válasznak örülök!

tegnap 14:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
10%
Mi a ráknak mennél tanárnak
tegnap 15:23
 2/13 anonim ***** válasza:
36%

"Eredetileg a töri-föcit céloztam meg, de elhelyezkedés, magánórák szempontjából jobb lenne, ha az egyik szakom a matek lenne. Viszont félek, hogy nagyon nehéz lesz, és nem fogom tudni végigcsinálni."

Csak egy kókler lennél, semmi más. Olyan szakra menj, amit értesz és egyetemi szinten maximálisan végig tudsz csinálni.

Minek kínoznád magad 5 évig lineáris algebrával, csoportelmélettel, felsőbb analízissel?

tegnap 15:38
 3/13 anonim ***** válasza:
86%

Az a baj, hogy a matekszakon nem fogják neked a tárgyi tudást átadni. Ha ezeket nem tudod, akkor önerőből kell elsajátítanod őket.

Hiába lesz meg a matektanári diplomád, tudásod nem lesz, hogy az anyagot le is tudd adni.

tegnap 15:42
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagy szorgalommal, erőfeszítéssel elvégezheted. Közben még az érdeklődésed is megerősödhet ebben az irányban. Másik út, hogy a másik szakod angol, esetleg német nyelvszak lesz. Ha jó a nyelvérzéked.

Nyelvoktatással is bőven elfogadhatóan lehet keresni.

tegnap 16:44
 5/13 A kérdező kommentje:

Angolhoz emelt szintű érettségi kéne, de nem emeltezek belőle.

Egyébként szeretem a matekot, szívesen foglalkoznék vele, csak nem tudom, hogy elég jó vagyok-e a szakhoz.

Jó lenne ha leírná valaki a személyes tapasztalatait.

tegnap 16:58
 6/13 anonim ***** válasza:
82%
Okés, hogy közép szintűt csinálsz, de az emelteket otthon mennyire írod? Ha 70% felett van, akkor nem kell aggódni, sima lesz. Alatta nem biztos.
tegnap 18:04
 7/13 anonim ***** válasza:
72%

Szeptembertől rögtön matematikusokkal együtt leszel minden tárgyon. Oda legtöbben emelt matekkal jelentkeznek. Én is emelttel mentem, de rendesen kapkodtam a fejem, olyan iszonyatos volt a tempó egy gimnáziumhoz képest.

Harmadévre szó szerint megfeleződött az évfolyam. Rengeteg tanulás, kitartás és szorgalom kellett. Ha nem vagy maximálisan elkötelezett a felsőbb matematika iránt, akkor más szakot javaslok. Ja és tanítani nem tanítanak meg:D bármennyire is furán hangzik, de nem lesz közöd a középiskolai matekhoz.

Én is a nyelvszakot javaslom.

"Angolhoz emelt szintű érettségi kéne, de nem emeltezek belőle."

Nem gondolod, hogy valamiből emeltezni kellene? Normális esetben az a belépő egy egyetemre.

tegnap 18:31
 8/13 A kérdező kommentje:

Nem tanulok emelt szintű matekot (integrálni, deriválni stb...), de ha végül ezt a szakot választanám, rágyúrnék a nyáron. Viszont a közép szint szinte biztos hogy 5-ös lesz.

Csak nem tudom, hogy a szak átlagos, vagy picit jobb diákoknak való, vagy a kifejezetten tehetségeseknek, mondjuk TOP 5%. Mert az utóbbiba nem tartoznék bele.

Alapból nem gondoltam, hogy nagyon durva a matektanári szak, viszont a GYIK-en többen is azt írják, hogy majdnem olyan kemény, mint a matematikus szak. Ez igaz?

tegnap 18:33
 9/13 A kérdező kommentje:

#7 Bocs, miközben írtam az előzőt, nem láttam a válaszod.

Történelemből emeltezek, földrajzból már van előre hozott közepem, és emeltem, mindkettő 5-ös. Viszont mivel nagyon alacsony óraszámban van, nem vagyok biztos benne, hogy megérné egyetemi szinten tanulni.

De ha tényleg nagyon durva a matektanári, akkor nem megyek arra. Viszont ha átlagosnál kicsit jobb képességekkel, és elég nagy szorgalommal meg lehet csinálni, akkor azt választom.

Szerintetek menne? Vagy hagyjam a francba?

tegnap 18:41
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen nem csak a TOP 5% képes elvégezni, de igen megterhelő. Én azt javaslom, hogy ne csak a deriválásra és integrálásra feküdj rá, mert ezek egyszerű "favágás" szintű séma alapján működnek. Mármint amikor gyakorlatban alkalmazzák.

Sokkal fontosabb megismerkedni a bizonyítási módszerekkel. Tanulj meg tételeket korrekten bebizonyítani. Enélkül nem mész át egyetemi vizsgán matek szakon. A bizonyítást ne magold, hanem értve logikusan építsd fel. Ha ez megy, nem igazán lesz nagyobb gondod majd.

tegnap 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!