Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Átlagos matekkal mennyire...

Átlagos matekkal mennyire menne a matektanári szak?

Figyelt kérdés
Az egyik szakom a töri lesz, a másik a föci vagy a matek. Átlagos vagyok matekból, talán egy picit jobb (osztályátlag: 4,2 átlagom: 4,7), de középszintű érettségire megyek. Eredetileg a töri-föcit céloztam meg, de elhelyezkedés, magánórák szempontjából jobb lenne, ha az egyik szakom a matek lenne. Viszont félek, hogy nagyon nehéz lesz, és nem fogom tudni végigcsinálni. Mit gondoltok, bevállaljam? Aki matektanári szakra jár/járt, mi a tapasztalata? Budapesti vagyok, az ELTE-re mennék, de minden válasznak örülök!

tegnap 14:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
25%

"A közép szint szinte biztosan 5-ös"

Ne haragudj de ez semmi. A közép matek az semmi. Ha nem írod 95% felett (azt az 5%-ot is csak azért bukod mert figyelmetlen vagy amikor izgulsz), akkor felejtsd el. Tesóm orvosira megy (azaz kb csak bioszra meg kémiára tanul) és úgy ír 97-99 fele.

Én matek bsc-t csináltam, szerintem simán lehet teljesíteni átlagos képességekkel ezt is (a tanári talán egy fokkal könnyebb vagyis inkább más miatt nehéz, de nem tudom, nem voltak közös óráink)

Viszont azért kell egy kis érdeklődés matek iránt, ami azt jelenti, hogy az emelt matekos anyagot tudod, jársz versenyekre stb. Nyilván nem kötelező, mert az alapoktól elmondanak mindent részletesen, de könnyebben rááll az agyad, ha már edzett.

Mielőtt választasz, nézz emelt matekot vagy pár verseny feladatot. Csak hogy érdekel-e. De amúgy nem kell akkora zseninek lenni a matek szakhoz mint azt egyesek gondolják. Viszont azért ne tegyünk úgy, mintha egy közép érettségit ne tudna megírni egy nem buta nyolcadikos legalább kettesre. Az, hogy a közép matekod jó, az nem mond semmit. Ha rossz, az viszont elgondolkodtató lenne.

ma 00:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Imádom, hogy szarba se nézik a tanári pályát,de itt mindenki megszakérti a 2-3 matekos egyetemi tárgyából, hogy már pedig csak akkor lehet valaki középiskolai tanár, ha egész életében odáig és vissza volt a matematikáért :D

Anno a tanárképzésen nálunk voltak olyanok, akik a második szaknak választották a matekot (igen, tudom, hogy már nincs első és második szak), de mégis sikerült elvégezniük a képzést.

Kérdező : szeretnél matematikát tanítani? Akkor hajrá, ezerszer empatikusabb leszel azokhoz képest, akik szakbarbárként úgy gondolják, hogy mindenkinek annyit kell tudni a tárgyról, amit ők tudtak annyi idősen.

Ha csak túl akarsz élni? Akkor kérlek ne.

ma 00:36
 13/13 anonim ***** válasza:
12-esnek nagyon igaza van.
ma 06:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!