Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mennyire nehéz a PTE mérnökinf...

Mennyire nehéz a PTE mérnökinformatikus szak ?

Figyelt kérdés
Milyen tárgyakból kell jónak lenni ? Es milyen szinten megy a matek ott?
ápr. 16. 17:06
 1/8 A kérdező kommentje:
Mennyire keresett a szoftvertesztelő terület ?
ápr. 16. 17:21
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

"Milyen tárgyakból kell jónak lenni ?"

Az összes kötelező tárgyból legalább elégséges szintet el kell érni.

"Es milyen szinten megy a matek ott?"

Megtekinthető az aktuális nyilvános tanrendben, hogy egy adott félévben hány óra matematikád van, melynek a tematikája szintén nyilvánosan elérhető.

"Mennyire keresett a szoftvertesztelő terület ?"

Meg tudod nézni az álláshirdető portálokon, hogy hány tesztelő állás van meghirdetve. Jelenleg junior szinten óriási a túljelentkezés és alig van pár nyitott pozíció, több éves tapasztalattal, senior szinten, automatizált tesztelőként a jelenlegi piaci helyzetben is jók a kilátások.

ápr. 16. 17:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Relativ hogy kinek mi a nehéz. A halgatok nagyrésze nem fejezi be.
ápr. 19. 01:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Én ott végeztem. Azt előre elmondom, hogy kb. mindenki úgy indult, hogy szoftverfejlesztőnek fog specializálódni a 150 emberből. Köztük én is. De az első két programozás tárgy után annyira gatya volt, hogy szoftverfejlesztőre kemény 14 ember jelentkezett. Sajna ez a speci nagyon csalódás volt itt. De nem nehéznek nevezném, csak szimplán szarnak. Ha papír kell akkor oké, de megéri inkább egy másik specializáció, mert munkahelyeknél úgy is annyi a lényeg, hogy mérnökinformatikus. Azzal pedig többre mész, ha másra specializálódsz és megtanulsz autodidakta módon programozni, mert az egyetemen arra nem nagyon fognak.

Matek nehézsége is relatív. Én emelt matekoztam érettségin, szóval nem volt nekem kihívás, viszont a bukó tárgyak nagy része matekon alapult. Azt tudni kell, hogy 5 évente változik a tanterv, én idén végeztem (17-22 tanterv) és ugye már a 22-es van érvényben, ami azért pár fokkal könnyebb. A tárgyak nagyrészt ugyanazok, csak más a nevük, viszont vettek ki a nehezebb tárgyakból. Évről évre egyre könnyebb, ha úgy tetszik süllyed a színvonal és tanárok is egyre jobban leszarják.

Nekem volt 2 műszaki matek, az differenciálegyenletek, integrálás, stb. 2 alkalmazott matek, az valószínűségszámítás, statisztika, mátrixok. Volt 1 hardverek villamosságtani alapjai, az fizika/matek. 1 elektronika, ami kb. az mint az előző. 1 transzportfolyamatok modellezése, az pedig a fizikának az összes többi területét fedte le az elektronikán kívül. Illetve 2 rendszerelmélet, amit így nehéz elmondani, matek/fizikai keverék, töménytelen számolással. Nekünk anno ennyi volt, most amit tudok fixen, hogy a rendszerelmélet 2 már nincs, alk.matek 2 nincs, többi matekot átnevezték és bekerült egy matek alapjai. Illetve tanár téren is változás történt, de a lényeg, hogy már minden téren jelentősen könnyebb lett és ez folyamatosan ezt a tendenciát mutatja.

jún. 11. 00:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Azt pedig hozzátenném, hogy amúgy rohadtul keresett, számtalan álláslehetőség van, bőven lehet válogatni is. Én is most kerestem állást, bár nem szoftverfejlesztő téren, de a legtöbb ami szembe jött az az volt. "Óriási túljelentkezés" nem tudom honnan jött. Itt minden évben 150 embert vesznek fel, de specializációig 90 ember kiesik, a végére 30-an végeztük el, abból 10-en voltunk akik egy évfolyamban indultak.
jún. 11. 00:36
 6/8 A kérdező kommentje:
És a vizsgákon lehet szamologepet használni? Milyen szintű matek kell hozzá középsulis közép vagy emelt szint ?
jún. 27. 10:19
 7/8 A kérdező kommentje:
Szoftvertesztelő ként junior könnyű elhelyezkedni?
jún. 27. 10:22
 8/8 anonim ***** válasza:

"Szoftvertesztelő ként junior könnyű elhelyezkedni?"

Nem.

jún. 27. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!