Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Fizika tanári mennyire matekos?

Fizika tanári mennyire matekos?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelentkeztem egyetemre tanárira, fizika-biosz szakpárral.

Érdeklődnék,hogy egyetemen tanult fizika mennyire matekos? Most fogok emelten érettségizni belőle, az nem jelent számomra még problémát,mármint az a matematika amit ott visszakérnek.

2024. márc. 30. 14:11
 1/5 anonim ***** válasza:
68%
Tanulnak kvantummechanikát is, szóval eléggé matekos.
2024. márc. 30. 14:13
 2/5 anonim ***** válasza:
24%

Fizikatanár egy szó. Öreg vagyok, ma minden egy kicsit más.

Általános iskolában 4 év alatt csak ötöst kaptam matekból, fizikából. Mindkét tanárnő arról referált a szüleimnek, hogy öröm tanítani. Élveztem, szerettem. Féltek feleltetni, mert tudták, nem lehet le sem lőni. Főleg fizikából.

Aztán középiskolában a fizika már szinte csak matek. matektanár olyan rossz volt, hogy minden érdeklődést kiölt belőlem, így a fizikával is sok gondom volt.

Igaz, diák szemmel írom ezeket, de hát ha nekem fizikaórán is egyenleteket kellett megoldanom, akkor felteszem a tanárnak is illik tudnia.

(De akkor miért tőlem kérdezte?)

2024. márc. 30. 14:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Egyébként fizikaszakon kemény differenciálegyenletek vannak, bár ezekre van megoldási séma, ott vannak még a többváltozós deriváltak, vektormezők
2024. márc. 31. 15:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Nagyon matekos, ezért utólag bánom, hogy kémia-fizika szakra mentem. Matek-kémia vagy matek-fizika szerencsésebb, mert matekot eleve tanulni kell. Annyi, hogy az alkalmazott matekon van a hangsúly, tehát a bizonyításokat nem kell tudni olyan szinten mint matek szakon. De tanultam nagyon sokféle matekot, határértékszámítás, mátrixok és determinánsok (=lineáris algebra), deriválás, integrálás, ugyanez többváltozós vektorterekben.

Ha megnézed a Maxwell egyenleteket:

[link]

vagy a Schrödinger-egyenlelet:

[link]

vagy a kémiai potenciál definícióját:

[link]

akkor látod, hogy ezeket középiskolás matektudással elolvasni sem lehet, szóval matekból is kell még fejlődni jócskán.

2024. márc. 31. 18:55
 5/5 anonim ***** válasza:

"Annyi, hogy az alkalmazott matekon van a hangsúly, tehát a bizonyításokat nem kell tudni olyan szinten mint matek szakon."

Nekem az egyik szakom matek, néhány tanár bizonyítás nélkül át sem engedett, úgyhogy ezt gondold végig még egyszer.

2024. márc. 31. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!