Arra lehet használni a mesterséges intelligenciát (Chat GPT-t) szakdolgozatban, hogy írok neki egy mondatot és segítsen átfogalmazni?
Használhatod, csak utána írd át te magad is.
Ugyanis a TurnitIn AI detection ki fogja dobni.
Egy az egyben sose másolj be még fél mondatot se, ami GPT-től származik!
"akár szakirodalomból írok neki 1-1 mondatokat"
Attól, hogy te írod be neki a szakirodalmat és nem ő keresi ki, az még tartalmi plágium, hiába fogalmazza át, te meg nem hivatkozod le.
Arra, hogy te nem tudsz választékosan fogalmazva írni, vannak szakdolgozati lektorok, akik átolvassák neked.
3:
Mit írjak át én magam?
Ha alapból én írok neki egy mondatot, amit fogalmazzon át.
Fél mondatot sem? Nem értelek...
Tegyük fel (sarkosított példa):
Én olvastam egy szakirodalomban, hogy "Ma reggel sütött a nap"
Beütöm a chat-be, hogy ezt fogalmazza át -> lesz belőle " Sütött ma reggel a nap" vagy Reggel sütött a nap ma"
Akkor milyen fél mondatot se írjak, ha az egész mondat kell?
Attól én még hivatkozhatok a szakirodalomra, hogy a szöveget onnan vettem (azt nem kell nekik tudni, hogy a megfogalmazásban segített) vagy mondjuk úgy rakta össze a mondatot, hogy "és" helyett "valamint" vagy ilyesmi szinonima szavakat használt. A tartalmat nem tőle vettem, hanem a szakirodalomból, vagy adott esetben magamtól írnám csak esetleg nem találom a megfelelő szavakat hozzá...
5:
3 nap az durva, sosem értettem, hogy emberek hogy "dobják össze" ennyi idő alatt
5:Dehogynem , természetesen lehivatkozom nem "a levegőbe" írok valamit, csak a könyvből sem írhatom le szó szerint ehhez hívnám segítségül a chat-et, hogy átfogalmazni segítsem de természetesen a szakirodalomra hivatkoznék
Éppen tudok választékosan fogalmazni, de van olyan, amikor a chat okosabb mint én.
Mellesleg hol van ilyen lektor? A konzulens e-mail-ben nem hajlandó meg sem nézni, csak szóban, tehát ő biztos nem...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!