Milyen a pszichológia szak? Érdemes pszichológusnak tanulni?
Sziasztok! Egyetemre járok, de nem tetszik a szak amin most vagyok. Nagyon érdekel a pszichológia gyerek korom óta közvetlenül is kapcsolatban vagyok pszichológusokkal és el tudnám magam képzelni ezen a területen. Tudom viszont, hogy mennyi évvel és pénzzel jár, hogy aztán magán úton lehessen ezt csinálni. Megéri? Már 21 éves vagyok, nem tudom, hogy megérné e még 7-10 évet fektetnem a tanulásba, hogy egyszer majd ezt dolgozhassam. Minden tapasztalatot meghallgatok és nagyon sokat segítene!
Köszi
Lehet, hogy már nem aktuális a kérdés, de azért megírom: nem én mentem pszichológusnak, hanem a barátnőm. Az alap+mester után elkezdte a szakpszichológiai képzést, akkor tudott már ténylegesen a szakmájában dolgozni (ami amúgy feltétel is a képzésnél, hogy szakmába vágó helyen dolgozzon mellette, teljes állásban). Az elején nagyon nehezen talált munkát, végül egy Pesthez közeli családsegítőben helyezkedett el, később Budapesten nevtanban, szóval a kezdet elég rögös, nyilván nem a legjobb körülmények, nehéz esetek, szar fizetés. Talán a szakképzés végén kezdte el a magánt (tehát már volt vagy 7-8 év tanulás a háta mögött), az is lassan indult be, de pár év alatt eljutott oda, hogy csak magánban dolgozik, nem kevésért, úgy, hogy a rendelő kb átlagos árat kér (ami persze Budapesten már minimum 20 körül van).
Szóval baromi sok tanulás, az elején szar fizetés, el kell végezni az önismereti részt, ami pszichológushoz járás pár évig szintén nem kevés pénzért, de utána már tud jól fizetni.
Én éppenséggel azt vettem észre, hogy a rendelők többségénél várólista van , az elmúlt években én 2-3 hónapokat vártam, hogy bejussak (igaz, a problémáim miatt nálam csak klinikai szakpszichológus jöhet szóba).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!