Ha kifejezetten kizárólag macskákkal szeretnék foglalkozni, macska pszichológus szeretnék lenni, milyen irányban kellene továbbtanulnom?Idén érettségizek. 19L
Állatorvosi egyetem.
Nincs macskaspecifikus valid képzés.
Ha erősnek érzed az egyetemet, akkor allatgondozó képzés van több szinten.
Amúgy pedig a megélhetésedre is gondolj. Macska psziho vonalon én nem látom a biztos önfenntartó mindennapokat.
Ha autodidakta módon kiokosodsz cat psziho analitikus térben, akkor is szerintem kell mellé olyan jövedelem ami garantált.
Lehetnél kutyakikéoző is - az stabilabb talaj - aki macskák összeszoktatását vállalja kutyákkal. Ott a gazdikkal is bőven kell foglalkozni.
Hát elég rétegszakma ez, de viselkedészavarokkal Dr. Sátori Ágnes foglalkozik szakmailag magas szinten. Pontosan nem tudom miket végzett el, de első lépés az állatorvosi szak, utána kisállat-szakállatorvos mint specializáció, közben lehet phd-zni ebben a szakirányban. Ez olyan röpke 10 év, tehát elszántságot és kitartást kíván.
De egyébként megjegyzem, hogy "kizárólag macskákkal" való foglalkozás elég gyenge piacot jelent. Kizárólag macskákat fogadó állatorvosi rendelők sem tudnak fennmaradni, mert nem éri meg, hiába lenne vonzó sokaknak, hogy macskákra teljes mértékben specializálódott orvosokhoz vihetnék kedvenceiket.
Jelentkezz a Confuse-A-Cat korlátolt felelősségű társasághoz, és legyél macska-összezavaró!
[link] youtu.be/yzi3k7K0lFA
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!