Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A BME villamosmérnöki szaka...

A BME villamosmérnöki szaka milyen képességű embereknek való? Emellett szorgalommal milyen mértékben lehet itt kompenzálni azt, hogy nem vagyok kifejezetten lángelme?

Figyelt kérdés
Nemrég kezdett el érdekelni ez az irány. Egyáltalán nem vagyok rossz matekból, de kimondottan matekzseni sem vagyok. Az infóval és a fizikával sem volt bajom középiskolai tanulmányaim során, de mindkettőt elég alapszinten tanultuk csak. Leginkább átlagos képességűnek mondanám magamat. Illetve gimnazista vagyok, tehát gyakorlati ismeretekre se tettem szert, amelyek hasznomra válhatnának az egyetemen. Összegezve, az előzetes ismereteim kvázi a 0 felé tendálnak. Van így esélyem arra, hogy megálljam a helyemet az adott szakon?

2021. jan. 6. 17:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Nagyon nagy szorgalommal és kitartással igen. Nem lesz egy sétagalopp arra készülj fel. Én is így voltam, ugyan én nem BME-re járok, de hasonló alapokkal indultam, mint te. És még mindig egyetemista vagyok, szóval nem lehetetlen, csak kib@@@@ott nehéz lesz.
2021. jan. 6. 17:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Kezdj el rákészülni, alapozz matekból meg fizikából, tehát ne ott kelljen majd elővenned, hogy mi az az ellenállás vagy másodfokú egyenlet.

Plusz, tudom, hogy nem olcsó, de keríts egy jó matektanárt.

2021. jan. 6. 17:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát, az kérdés, merrefelé tendálódsz a villamosmérnök gyűjtőfogalmon belül. Mivel az még annyira szerteágazó tudományokat ölel fel, hogy csak na.

Bizonyos izéknél az otthoni barkácsolás az valóban jelent egy félórányi előnyt. De például, ha a nagyvasúti vontatás érdekelne, otthon biztosan nem volt a máv vonalain futó villanymozdonyokból egy-egy darab, amiket szétszedtél meg rükkvercbe kapcsoltad..

A matek, hát az más. Azt használja eszköznek az ember az egyetemen.

2021. jan. 6. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!