Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy vetted a bátorságot...

Hogy vetted a bátorságot belevágni valamibe, amit mindenki nehéznek tart, de te mégis vágysz rá? (Kifejezetten tanulás, karrierválasztás témakörben)

Figyelt kérdés

Van egy irány, ami nagyon tetszik, de tudom, hogy nagyon nehéz, mások is ezt mondják (teljesen mindegy, hogy konkrétan mi az). Félek, hogy kevés leszek hozzá és időt, energiát pocsékolok valamire, amiből aztán nem lesz semmi, és közben egy könnyebb úton már sikeres lehetnék. Ez is érdekes, de nem annyira, mint a nehezebb út.

Válasszam a biztosabb, könnyebb utat, és legyen eredménye rövid idő alatt, vagy menjek a nehezebb felé, annak ellenére, hogy jobban érdekel, de komplex, sokáig tart és nehéz.

2021. dec. 22. 11:45
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért választanád a könnyebb utat ha az nem oda vezet ahova te el szeretnél jutni? Vegyél magadon erőt, bírd ki, tanulj és élj olyan életet amit szeretnél.
2021. dec. 22. 12:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg se próbálod nem fog menni. Én úgy vagyok vele, hogy max bele bukok, de nincs olyan hogy nem lehet valamit visszacsinálni.
2021. dec. 22. 12:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az élet tele van csupa ilyen dilemmával.

Az embert érik kudarcok, sosem garantált a siker (még a biztosnak tűnő úton sem). Később lehet, hogy pont azt bánnád, hogy miért nem merted kipróbálni magad. Ha mégsem jön össze, csak időben be kell látni, hogy mi az a pont mikor már nem éri meg erőlködni, le kell rázni magad és menni tovább másfelé.

2021. dec. 22. 12:13
 4/8 anonim ***** válasza:
81%
Nem kellett hozzá semmilyen bátorság. Bátorság ahhoz kellett volna, hogy maradjak abban a szarban, amiben voltam és amitől minden porcikám irtózott. Másrészt meg kellő önismerettel és tájékozottsággal nem akkora kockázat az ilyesmi. Én tanulgattam az adott dolgot szabadidőmben még akkor, mikor nem is döntöttem mellette, csak ki akartam próbálni, mennyire tetszene. Beszélgettem szakmabeliekkel, láttam, hogy (mindenféle önteltség nélkül) nálam gyengébb képességűek is boldogulnak a szakmában.
2021. dec. 22. 12:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Sosem aggasztott, ha valami nehéz feladat állt előttem. Te ismered magad, szerintem mindenképp érdemes megpróbálni. Legfeljebb rámegy 1-2 államilag támogatott féléved, de úgyis 12 van, és bolognai rendszerben az 1. félév után, osztatlanban az 1. év után még következmények nélkül meggondolhatod magad (kivéve persze a támogatott félévek felhasználását).
2021. dec. 22. 13:10
 6/8 anonim ***** válasza:
64%
Mert szeretek Sz o ppni
2021. dec. 23. 05:39
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nos, nálam az volt, hogy amikor egy könnyebb szakot szerettem volna választani (ami rendkívül érdekelt volna), mindenki le akart beszélni róla, hogy csak elpocsékolnám vele az időm. Aztán amikor kitaláltam, hogy inkább jogász szakra megyek (amit szintén szeretek), akkor meg mindenkitől azt hallgattam, hogy jól gondoljam át, nagyon nehéz, sokáig tart az egyetem, utána ügyvédbojtárkodni blablabla stb. Másoknak sosem lesz jó semmi. Természetesen nem azt mondom, hogy ne hallgass senkire, legyen egy bizalmi köröd, akik véleményét figyelembe veszed, de aki csak random beleugat, azt inkább hanyagold. Te ismered magadat legjobban, csak te tudod eldönteni, hogy kitartó leszel e és végigcsinálod. A nehezebb utak sokszor igazán próbára tesznek, és ott derül ki mennyire is vagy kitartó, de meg is erősítenek, és ha sikerül elérni a célt, az baromi jó érzés :))) Szerintem az nem jó hozzáállás, ha kevésnek érzed magad és egyből fel is adod. Ha mérlegeltél, és van reális esély a sikerre, szerintem vágj bele.
2021. dec. 24. 16:31
 8/8 anonim válasza:
Szeretek pengeélen táncolni!:D Szerintem már önmagában az is elég nagy dicsőség, ha képes vagy a nehezebb utat választani. Lehet ez csak az én hülyeségem és rossz tanácsot adok, de ki tudja milyen lehetőséget pazarolsz el azzal, ha "megfutamodsz".
2021. dec. 30. 02:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!