Középiskolában ha év végén megbukok egy tantárgyból akkor Újra kell kezdeni az adott évet?
Középiskolába járok és nem tudom hogy itt is mint az általánosban, ha bukok 3 tantárgyból akkor úlyra kezdem azt a tanévet, vagy középben már egy tantárgyból való bukás
Is elég az év ismétléshez? Csak mert matematikából alap
Járaton elég rossz vagyok és
Azon gondolkodtam hogyha év
Végén megbukom belőle akkor újra járom majd - e a tanévet
Igen, ha egy tárgyból megbuksz, akkor minden tárgyból évet kell ismételni. Ez a rossz hír.
A jó az, hogy félévkor nem lehet bukni, az egyes javítható (bár matekból nehéz, mert ahhoz a korábbi tananyagot is meg kell értened). Júniusban a tanárok szoktak biztosítani egy vizsgalehetőséget, ahol javítani lehet. Erre nekik nincs törvényi kötelezettségük, jófejségből csinálják.
Ami törvényi kötelesség: pótvizsga biztosítása, ahol még egyszer meg lehet próbálni megmenteni az évet. Ez az utolsó lehetőség, amikor megmenekülhetsz a bukástól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!