Szerintetek nagyon megszívnám, ha most tanárnak mennék?
Most tanár vagy tanító?
Meg ugye nem most lennél pedagógus, hanem évek múlva, és nem lehet tudni, mi lesz akkor.
Csupán a munakört nézve: nem lehet megmondani, mennyire jönne be neked. Nagyjából kiszámítható, mikor "muszáj" dolgoznod, a többi időt nagyjából szabadon beosztáhatod. Valóban vannak hosszabb szünetek.
Viszont a mérleg másik oldala, hogy ez egy borzasztóan intenzív munka, és nagyon nagy a váltás a munka és a szabdidő között: ha ezt nem tudod kezelni, akkor egész évben a nyári szünetet várod, és egész nyári szünetben az nyomaszt, mikor jön el a szemptember. Ebben hamar ki lehet égni.
És ez nem egy könnyű munka, nehéz nagyon jól csinálni. A munkád ereménye egyértelműen látszik, ami pozitívum sok munkához képest. Ugyanakkor sztersszforrás is lehet ez a felelősség.
Pénzügyi oldalról nézve nem nagyon kell magyarázni: poltikai döntések kérdése, hogy mennyit keresel, akármilyen jól dolgozol, nem tudsz érdemben előrelépni. Abszurd, hogy az egyetlen módja, ha a szabadidődet áldozod fel magántanítványokért.
Tudom, csináltam: jelenleg IT területen dolgozom, sokkal több fizetésért, de ha ugyanannyit kapnék, se mennék vissza. Nem, mert lenézem, hanem mert nem igazán voltam jó, és én nem tudtam kezelni a kihívásokat, hogy a jó dolgokat tudjam értékelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!