INFJ vagyok, 22 éves, most fogtechnikusnak tanulok, viszont rájöttem, hogy hiába művészi szakma számomra élhetetlen. Fogalmam sincs, mivel foglalkoznék szívesen, nagyon elveszve érzem magam. Van valaki aki hasonlóan érzi magát?
Sajnos egyet kell értenem veled számomra is befuccsolt az egész. Elvégeztem, dolgoztam benne, megbántam az erre elfecsérelt időt. A szakmát imádtam magát azt hogy készíthetek valami olyat embereknek ami jó esetben örömöt okoz és jó szívvel készítettem és boldog voltam hogy igenis segíthettem ilyen módon. Mindemellett ott volt a stressz, allergiás reakcióm soha nem volt semmitől, a munkahelyen ez mégis előjött, nem tudtam előre tervezni soha semmit mert előreláthatólag nem tudta soha senki meddig leszünk bent, ami munka van a kemencében vajon jó lesz e nem lesz jó javítani kell e bent éjszakázunk e, a fogsor a kuktában vajon hogy áll stb stb... Megértelek! Vannak nagyon jó laborok aláírom. Minden labor más és más, de egy közös, az hogy itt nincs kötött 8 óra, ha elb.szódik egy munka akkor igenis bent lehetsz egeész éjszaka hogy kihozz belőle valamit ha reggel 8ra meg vinned kell... Nem minden munka megy tönkre hálisten de benne vana rizikó az tuti.
Az hogy mivel foglakoznál szívesen kérdés hogy egyáltalán melyik terület érdekelne? Ami ugyanilyen "művészi"? Vagy ami gyorstalpalós de tényleg sokat lehet vele kaszálni. /burkoló, festő, villanyszerelő, targoncás, asztalos/ nem mindenkinek álom munka, de az biztos hogy jól keresnek, már csak az ismerőseimről látom azért mertem írni.. Hogyha más fele nézelődnél amibe szerintem érdemes belefogni az olyan szakma, ahol fixen tudod mettől meddig vagy, a fizetéssel nem játszhatnak, a szabival sem, és korrektül ahogy le van írva a törvényben, úgy is mennek a dolgok. Óvópedagógus ahol most nem rossz a fizu, mire elvégeznéd pont 25 lennél, de 25 felett sem keresnek annyira keservesen rosszul ahogy 2 óvónő ismerősömmel beszéltem nagyon jó beosztással vannak nem mondom hogy stressz mentes az is, de olyan szakma/munkahely sajnos nincs ahol ne lenne stressz, viszont talány jobb lehet a másiknál. Akár sírköves, CNC programozó, vagy még ami szerintem esetleg jó lehet a vízmű területe, ott is tudsz válogatni éppen melyik terület lenne a neked megfelelő, ami nem túl leterhelő se, és látod benne a fantáziát, áldoznál rá időt, hogy igen ha ezt meg ezt megtanulom lesz egy jó helyem ott néluk és egy jó fizum is. Amíg nem tudod mibe fogj bele, szerintem mindenképp használd ki, hogy adómentes vagy, addig is tudsz nézelődni, de hogy ne járj úgy mint ezzel a szakmával, a következőnél jól járj utána hogy hogyan is működnének ott a dolgok, én is utána nagyon megfontoltan kezdtem újabb szakmába bele, mindennek aminek tudtam utána jártam, hogy ne elvesztegetett évek legyenek mint a másiknál.
Sok sikert, kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!