Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit jelent egy szakdolgozatban...

Mit jelent egy szakdolgozatban az a fejezet, hogy primer, szekunder források ismertetése?

Figyelt kérdés

A konzulens tanár mondta, hogy ilyen bekezdés/fejezet is szükséges a dolgozatba. Még nem konzultáltam vele, de addig is érdeklődnék, hogy bővebben ez mit takar?

A primer forrás tudtommal olyan kutatómunka, ahol saját munkával történik az adatbeszerzés

A szekunder forrás pedig olyan kutatómunka, ahol olyan adatokat használunk fel amit előzőleg már kigyűjtöttek.

Hogy lesz ebből a dolgozatban saját fejezet?

Miket kell/érdemes ide írni?

Miért van erre szükség?

Nem teljesen áll össze a fejemben, hogy oldalakon keresztül itt miről legyen szó?

febr. 7. 22:15
 1/4 anonim ***** válasza:
66%

A szakdolgozat egy kerek egész munka...

Felvetsz egy témát >>> ismerteted a jelenlegi kutatások eredményeit (sec) és ismerteted az alapfogalmakat >>> megfogalmazod a saját kutatásod módszertanát és várakozásaid >>> ismerteted az eredményeit (pri) >>> értékeled a kapott eredményeket a felvetett probléma kapcsán

febr. 9. 13:40
 2/4 A kérdező kommentje:

Felvetett problémák nincsenek ,

Egy szervezetet kell elemezni, mert ez a feladat...

febr. 9. 14:58
 3/4 anonim ***** válasza:
79%
Mindig kell lennie felvetett kérdésnek, problémának. Anélkül nem szakdolgozat a szakdolgozat.
febr. 9. 15:02
 4/4 A kérdező kommentje:

hipotézisre gondolsz?

Én direkt rákérdeztem a konzulensnél, hogy kell e bele és azt mondta, hogy nem kötelező.

Könyvtárban olvastam korábbi szakdolgozatokat és ott is volt egy szakirodalom, elméleti rész majd a szervezet gazdálkodásának elemzése

Nem tudom milyen hipotézist lehetne itt bebizonyítani? A mérleg adott.

A konzulensem mondta a primer, szekunder források ismertetése fejezetet de nem tudom ide mit lehet írni ?!

febr. 9. 20:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!