Lerontottam a jegyeim, mit csináljak?
Ne többet tanulj, hanem tanulj okosabban. Különböző az ahogy dolgokat tanulunk, máshogy működik az agyunk.
Ilyenkor érdemes kipróbálni különböző módszereket. Pl. nekem az jött be a legjobban, amikor elolvastam a tanulnivalót, aztán megpróbáltam összefoglalni hangosan a saját szavaimmal. Ezáltal sokkal jobban meg maradt az anyag, és gyorsabban is megtanultam. De van hogy valakinek inkább a vázlat írós módszer jön be. Azaz vázlat pontokban összefoglalja amit meg kell tanulni. Nyilván ezekhez szükséges hogy megértsd az anyagot mert ha nem akkor azt csak magolás…
Ezt a szutyok tankönyvekből, amit a diákokkal használhatnak a közoktatásban elég nehéz megtenni, mert általában pont a lényeg nincs bennük.
Én azt javaslom hogy inkább az internetről tájékozódj. Ha úgy érzed hogy valamit nem nagyon tudsz összekapcsolni a tananyagban akkor nézz utána.
"Szerintetek megéri még küzdenem, hogy majd egyetemre járjak vagy mit csináljak?"
Ugye tudod, hogy nem függ össze a két dolog? Lehetsz mindenből kettes csak írj 2 jó érettségit (amit a választott szakon elfogadnak) amivel bekerülsz az egyetemre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!