Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lerontottam a jegyeim, mit...

Lerontottam a jegyeim, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Most 9.-es vagyok (8 osztályos gimibe járok) eddig 4,6-os átlagom volt. Most félévkor egy 3-asom is lesz és csomó 4-es. A fontos tantárgyak közül csak a töri és a biosz lesz 5-ös. Nem tudom hogy most mit csináljak, mert őszintén már elegem van. Hiába tanulok és próbálkozok nem jön össze. Szerintetek megéri még küzdenem, hogy majd egyetemre járjak vagy mit csináljak? A jövőmről eddig annyi elképzelésem van hogy külföldre költözzek. Eddig matek irányra akartam menni, de most így tanácstalan vagyok. Mit kéne most tennem? (Lány vagyok)

jan. 15. 16:06
 1/4 anonim ***** válasza:
83%
Tanulj többet.
jan. 15. 16:20
 2/4 anonim ***** válasza:
90%
Tanulj, tinó, ökör lesz belőled!
jan. 15. 16:23
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne többet tanulj, hanem tanulj okosabban. Különböző az ahogy dolgokat tanulunk, máshogy működik az agyunk.

Ilyenkor érdemes kipróbálni különböző módszereket. Pl. nekem az jött be a legjobban, amikor elolvastam a tanulnivalót, aztán megpróbáltam összefoglalni hangosan a saját szavaimmal. Ezáltal sokkal jobban meg maradt az anyag, és gyorsabban is megtanultam. De van hogy valakinek inkább a vázlat írós módszer jön be. Azaz vázlat pontokban összefoglalja amit meg kell tanulni. Nyilván ezekhez szükséges hogy megértsd az anyagot mert ha nem akkor azt csak magolás…

Ezt a szutyok tankönyvekből, amit a diákokkal használhatnak a közoktatásban elég nehéz megtenni, mert általában pont a lényeg nincs bennük.

Én azt javaslom hogy inkább az internetről tájékozódj. Ha úgy érzed hogy valamit nem nagyon tudsz összekapcsolni a tananyagban akkor nézz utána.

jan. 15. 16:57
 4/4 anonim ***** válasza:

"Szerintetek megéri még küzdenem, hogy majd egyetemre járjak vagy mit csináljak?"

Ugye tudod, hogy nem függ össze a két dolog? Lehetsz mindenből kettes csak írj 2 jó érettségit (amit a választott szakon elfogadnak) amivel bekerülsz az egyetemre

jan. 17. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!