Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lerontottam évvégére a jegyeim...

Lerontottam évvégére a jegyeimet (11. -es vagyok), igy is van eselyem hogy felvegyenek majd valahova erettsegi utan?

Figyelt kérdés
Nagyon rosszul erzem magam hogy ilyen hulye vagyok hogy lerontom a jegyeimte, felevkor 4,3volt az atlagom.nemreg mutottek es ket honapot korhazban voltam emiatt nagyon lemaradtam persze kuldtek a hazikatde akkor felulni alig birtam nemhogy tanulni es meg most is nagyon elvagyok maradva de mar nagyjabol mindenbol meg van a 3jegyem es nem kell potvizsgaznom ,de faktos vagyok angolbol mev bioszbol felevkor 5os voltam mindkettobol es holnap vizsgazunk de kiszamoltam hogyha 1est kapok vagy 5ost akkor is 4esre allok bar nagyon felek hogy emiatt nem adja meg egyik tanar sem a negyest hanem harmast ad, es rengeteg problemam van itthon is ami miatt nagyon ritkan van csak idom tanulni ejjel tanulok mindig mert napkozben anyamek ordibalnak es folyton veszekednek mashova meg nem tudok menni mert nem engednek el, de nem is ez a lenyeg hanem hogy nem tudom mit csinaljak mert bioszbol 11tetelt kellene megtanulni angolbol meg 22-t, de nem is attol felek igazabol nagyon hogy lerontom a jegyem , vagyis attol is de attok jobban hogy a szuleim mit fognak szolni es hogy igy fel fognak e egyaltalan venni valahova ,hiszen alapbol nehez helyzetben vagyok mert nem csinalhatok fizikai munkat emiatt megjobnan leszukul a kor, jovo aprilisban toltom be a 18at addig nem tudok elkoltozni se hogy nyugodtan tudjak tanulni.

2015. máj. 31. 15:54
 1/8 anonim ***** válasza:

Vegyél füldugót, de komolyan! Tök hasznos.

Amúgy meg a pontszámítás működik az évvégi jegyeid nélkül is, van egy ún. duplázás, amivel ezek nem számítanak, csak az érettségi eredményeid. Nincs semmi veszve még, ne aggódj! A pontszámítás menetéről a felvi.hu honlapon olvashatsz részletesebben.

2015. máj. 31. 16:06
 2/8 anonim ***** válasza:
Írj egy nagyon jó érettségit és nem kell akkor ezen aggódnod.
2015. máj. 31. 17:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Ezek nem rossz jegyek, még simán meglehet.
2015. máj. 31. 21:47
 4/8 A kérdező kommentje:
Egyébként nem lehet megbukni ugye ha az évvégi vizsgám egyes? Vagy igen? Mert akkor végem :( így is ha egyes es nem bukok meg akkor is 4es leszek ami oke nem rossz jegy de nem is olyan jo mint az 5os..:(
2015. máj. 31. 22:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Egyébként milyen szakra akarnál menni egyetemre? Csak azért kérdezem, mert ha most ennyire betegesen maximalista vagy, hogy nálad már a 4-es jegy teljes letargiát okoz, mit fogsz csinálni az egyetemen?
2015. jún. 1. 08:33
 6/8 A kérdező kommentje:
Gyogytornasz szeretnek lenni . Ja es Nem vagyok beteges ,csak igy is mindenki lerombolja az onbizalmam, hogy miert vagyok ilyen hulye es miert nem vagyok szin 5os ,es hogy csak a legjobbakat veszik fel en meg hozzajuk kepest egy selejt vagyok
2015. jún. 1. 12:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Az önbizalmadnak nem a külső megerősítésekből kellene származnia, mert ha ilyen könnyen elbizonytalanítanak mások, nem jutsz el sehová az életben. És ez nem bántás, hanem tanács.

Nézd meg a felvi.hu honlapon, hogyan működik a pontszámítás! Kalkuláld ki, kb. mennyi pontod lesz, képzeld el, milyen érettségiket tudnál írni! Aztán nézd meg, az eddigi években milyen ponthatárok voltak a szakon! Nem feltétlenül kell kitűnőnek lenni hozzá, néhány rosszabb jegy még nem a világ vége, főleg akkor, hogyha még csak nem is feltétlenül számít bele a felvételibe az iskolai eredményed.

2015. jún. 1. 12:21
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy beteg voltál nem a te hibád, viszont itt a nyár és most be tudod hozni azt, ahol lemaradtál. Ha most be is csúszik 1-2 rosszabb jegy érdemes lesz az érettségi tárgyakra koncentrálnod. Ha írsz egy jó érettségit akkor, simán meg lehet a pontszám. Gondolom bioszból emeltezni fogsz, igaz nem könnyű, de ha egy 4-est abból összehozol, az már szépen húzza a pontjaidat. Mateknál kell észnél lenni, töriből, meg magyarból meg ott a szóbeli, ahol megint csak javíthatsz, ha az írásbeli nem úgy sikerült.

Szóval nem kell elkeseredni, mert még nincs veszve semmi.

Mellesleg ha neked ilyen problémád van, hogy miből mennyi tételt kell tanulni, akkor kösd fel a gatyeszt, mert az első zh az egyetemen/fősulin keményebb lesz, mint az érettségi, esetleg ha lesznek szigorlataid, amikor egy tárgy több félévéből egyszerre vizsgázol, ami megint csak nem sétagalopp, de a végső államvizsgát sem adják ingyen, nekem pl összeen 96 tételem volt és egyik sem volt kevesebb 3 oldalnál (az átlag 4-5 oldal volt).

Nem megijeszteni akarlak, csak arra akarok rámutatni, ha ennyi tételen sírsz mi lesz veled később. Mellesleg jó idő van, menj ki parkba, udvarra, könyvtárba, vagy hallgass fülessel zenét.

2015. jún. 1. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!